Sådan bruger du din babyslynge korrekt

Tidligere i dag skrev Dagens.dk om en blot fem uger gammel engelsk dreng, der for nylig døde, efter at have tilbragt 10 minutter i en slynge hos sin mor.

Artiklen berettede også om, at den lille dreng ikke var den eneste baby, der var blevet kvalt i en slynge. I Storbritannien har syv babyer mistet livet på lignende måder, mens tallet er 16 i USA og Canada.

LÆS OGSÅ: Retsmediciner advarer mod slynger: Baby blev kvalt efter få minutter 

Men de populære babyslynger, der har været brugt af forældre i tusindvis af år, behøver ikke være farlige. Tværtimod virker stofslyngerne, der tillader tæt kontakt med forældren, beroligende på børn, når disse bliver brugt korrekt.

Men hvordan bruger man en slynge rigtigt?

Ifølge den engelske læge, Kirsten Vallmuur, er den største fare, at man placerer barnet i en c-formet position, fordi det begrænser barnets vejrtrækning og kan føre til kvælning, skriver huffingtonpost.com.   

Derimod bør man følge TICKS-rådet, anbefaler slyngevejlederen fra babywearing.uk, Victoria Ward.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

T = tight - du skal holde dit barn stramt. I = in view - du skal holde øje med dit barn. C = close - dit barn skal være tæt nok på til at kysse. K = keep - du skal holde barnets hage væk fra dets bryst. S = support - du skal understøtte barnets ryg.

Den ideelle position er opretstående, og du bør hyppigt se til dit barn, især hvis det viser tegn på angst, eller stopper med at græde eller siger usædvanlige lyde. 

Læs mere om slynger og sikkerhed her.

 

Dagens Gossip