Sådan køler du dig nemt ned i den varme sommernat

23/07/2014 18:30

Lotte Sørensen

Sundhed
Køle ned om sommeren
Foto: Shutterstock
Det kan være svært at sove i disse svedige sommertider. Her er nogle gode tips til at få din kropstemperatur på rette køl.

Mest læste i dag

Ligger du også og vender og drejer dig i dit eget sved i disse nætter? Sommeren har for alvor ramt os, og det betyder for mange også søvnbesvær. Men der er hjælp at hente.

Her får du de bedste tips:

Sov med pyjamas

Når du har det varmt, virker det måske mest oplagt at smide så meget tøj som muligt. Men faktisk vil du opleve en mere behagelig kropstemperatur, hvis du sover i en pyjamas af naturlige fibre. Stoffet leder nemlig sveden væk fra kroppen. Det er dog en god ide at droppe dynen samtidig.

Læs også: Sådan køler du din dåsesodavand eller flaskeøl lynhurtigt

Sæt blæs på ansigtet

Hvis du har en ventilator, så sigt den mod dit ansigt. Kinderne afgiver nemlig en masse varme.

Nedkøl lagenerne

Drop dynen og sov i stedet med lagen. Fold lagenet tæt og læg det i en pose i køleskabet i en til to timer. Nogle lægger også deres puder i fryseren i kortere tid. Din krop vil naturligvis varme lagenerne op, men formodentligt når du at falde i søvn først.

Sov i underetagen

Varme stiger til vejrs, så hvis du normalt sover på førstesalen eller højere oppe, bør du overveje at rykke dit sengeleje nedenunder.

Læs også: Nej, du skal ikke drikke to liter vand om dagen

Drop din partner

Er du i et forhold, er det hyggeligt at dele seng Men om sommeren kan det blive så varmt, at det er værd at overveje, om I skal sove hver for sig.

Spis ikke for sent

Hvis du spiser sen aftensmad, vil kalorierne være med til at varme din krop op. Er du alligevel sulten sent på aftenen, så hold dig til kalorielet mad som for eksempel salat.

Tag et koldt bad

Hvis du stiller dig under den kolde bruser kort før sengetid, vil du have en behagelig kroptemperatur, når du skal sove. Vandet må dog ikke være for koldt - så bliver du i stedet kvikket op og får svært ved at falde i søvn.

LÆS OGSÅ: Mads Langer sælger kæmpe luksuslejlighed på Frederiksberg for 12,5 millioner kroner