Stor stigning på 10 år: Alt for mange børn bliver ramt

Foto: PR.

Tre gange så mange børn bliver ramt i dag sammenlignet med for ti år siden.

Tre gange så mange børn bliver ramt af børneeksem i dag sammenlignet med for ti år siden. Det betyder, at 20 procent af alle børn udvikler børneeksem i dag, og sygdommen er dermed den mest almindelige lidelse blandt børn.

Læs også

Nu har Mai Manniche bestilt ferie til Dubai

Børnenes hud er særligt udsat om vinteren, hvor det er koldt og tørt, og sygdommen er ikke nem at få bugt med. 

Det erfarede Mette Langberg og hendes partner, Kasper Nielsen, da deres datter Siri blev ramt af børneeksem og nældefeber i 2014.

En række læger foreslog dem en hormonbehandling til datteren, men modstanden mod at behandle deres barn med så skrappe midler fik parret til at udvikle deres egne, effektive produkter, som gjorde datterens hud eksemfri. Det blev startskuddet til den naturlige hudplejeserie Kraes.

Børnenes hud er særligt udsat om vinteren, hvor det er koldt og tørt, og sygdommen er ikke nem at få bugt med. Foto: PR.

“Det varmer mit hjerte, når forældre sender billeder af deres børn med eksemfri hud. Især fordi jeg selv har stået i samme situation med mit eget barn, inden vi begyndte at eksperimentere med havre, kokos og mango som alternative og mere naturlige løsninger på udslættet,” siger Mette Langberg.

Gode råd mod eksem

Har dit barn tendens til at udvikle hudirritation i den tørre vinter og kolde vinter, så er der her fire gode råd til at dulme hudirritationen. 

  • Køb produkter uden parfume: For særlig sensitiv hud kan parfume forårsage hudirritationer. Skift derfor din shampoo, sæbe, creme og vaskemiddel ud med parfumefri produkter.

  • Skru ned for det varme vand, og tag kortere bade: Børneeksem er lig med tør hud, og der er risiko for, at den udtørrer endnu mere, hvis du bader dit barn i for lange, varme bad. Skru ned for temperaturen, og hold badeturen kort. 

  • Brug creme: Huden skriger efter fugt i vinterhalvåret, hvor den typisk har tilbøjelighed til at udtørre. Påfør efter badet, hvor huden er mest modtagelig over for fugt.

  • Små bidder frugt: Frugt indeholder syre og kan irritere huden omkring munden. Det kan derfor være en god idé at skære barnets mad i små stykker, hvis der er frugt i, så du undgår, at maden rammer huden omkring munden. 

    Læs også

    Silas Holst i stor sorg: "Du ville have elsket det"

     

 

 

 

Dagens Gossip