Til dig, der ikke kan glemme ekskæresten

Er du stadig ikke kommet helt over din ekskæreste? Så er dette brev til dig.

Emily Madriga, der blogger for Thought Catalog, har skrevet et brev til alle, der ikke kan komme over en ekskæreste.

Se her, hvad hun skriver:

"Det er ikke dig, der er skør. At komme videre er et hårdt arbejde, og det sker gradvist. Selv, når du næsten er “ovre” dine hjertekneb og ikke længere benægter, at det hele kan blive godt igen, vil du stadig være indstillet på “default”, indtil du begynder at date en ny.

Det kan blive til måneder, og måske endda flere år, som du bruger på at tænke på den fremtid, du kunne have haft sammen med din ekskæreste.

LÆS OGSÅ: Til alle, der er født i 40-, 50-, 60- og 70’erne: Læs dette

Når du tænker på ordet “folkeskole”, så tænker du på den skole, du engang gik på, ikke? Det er, fordi det er bekendt, og det giver dig en ramme, inden for hvilken du kan definere, hvad en skole er.
Det betyder altså ikke, at du er besat af din egen folkeskole. Det er bare et startpunkt - noget, din hjerne bruger til at identificere det, du taler om.

Præcis sådan er det også med ekskærester. De er det, der virker mest bekendt, når vi tænker på kærlighed, selv i en fremtid, som vi godt ved, vi ikke kommer til at dele med dem. De er “vores person”, indtil en anden kommer og stjæler den rolle.

Jeg var engang rigtig hård ved mig selv på grund af den lange tid, det tog for mig at komme over en mand. Jeg blev flov og tænkte, at hvis han vidste, at jeg stadig tænkte på ham, ville han tro, jeg var skør eller desperat eller noget i den stil.

LÆS OGSÅ: Fem tegn på at han ikke er forelsket i dig

Men sandheden er, at der ikke er noget at gøre ved det. Vi kan ikke bare vælge at slette en person fra hukommelsen. De er der så længe, de er der, og der er meget lidt, vi kan gøre ved det. Vi kan ikke styre, hvornår vi holder op med at tænke på dem, og det er helt okay, for på et tidspunkt sker det helt naturligt - vores krop og vores hjerner har den rigtige timing.

Det, du selv kan gøre, er at være åben for fremtiden. Flytter du kroppen, følger sindet med.

Vi kan godt komme af med den fortid, som vi holder fast i ved at beholde nogle af vores eks’ers fysiske ting eller ved at nægte at gå ud med andre.

Vi kan nemlig forholde os åbent over for nye muligheder og lad være med at binde os til en bestemt opfattelse af, hvem den “perfekte kæreste” er for os.

LÆS OGSÅ: Fem store forskelle på ham du dater og ham du gifter dig med

Vi kan være glade og forventningsfulde - glade for, at vi er blevet klogere, og fulde af forventninger for, hvad den nye viden kan bruges til."

 

 

Dagens Gossip