6 tegn på at du er alt alt alt for flink

Du er så rar. Du strækker dig altid lige lidt længere, end alle andre gør, for at gøre nogen glade. Ofte omtales du også som virkelig sød, rar, flink osv. i din omgangskreds. Du skal overveje at holde op.

Hvis du er for flink, risikerer du nemlig at få stress, at overskride dine egne grænser gang på gang og at opbygge en horde af skadelige relationer omkring dig.

Vi taler ikke om den flinke side af dig, der hjælper en gammel dame over gaden, eller siger tak for mad, når du rejser dig.

Læs også: Bekymret mor kom ud fra hospitalet til en parkeringsbøde: Men så fik hun en overraskelse

Nej, vi taler om nogle af følgende tegn på, at du simpelthen er så flink, at du risikerer at skade dig selv ved det.

Overvej at sætte grænser anderledes og noget før, hvis du kan genkende dig selv i nogle af følgende situationer:

1) Din ven beder dig for syvogtyvende gang om at passe sin hund, mens hun tager på en lækker ferie. Nåh ja, men det er jo også kun en uges tid, tænker du. Og din hundeallergi kan jo dæmpes med lidt piller. Stop dig selv. Og din ven. Selv, hvis du ikke har allergi.

2) Du kunne aldrig drømme om at gå tilbage til supermarkedet og kræve penge retur, selvom du opdager, at din ene vare er muggen – og i øvrigt slået ind til overpris. (Hallo, du har (over)betalt for RÅDDEN mad. Det er kun rimeligt at være kritisk forbruger i den sammenhæng).

3) Du bliver længere tid på arbejdet for at afslutte andre folks opgaver – måske topper du lige din ekstra indsats med en seddel til din kollega, hvor der ydmygt står noget a la ”Håber, det er okay, at…” Tsk tsk tsk.

4) Du har en alenlang liste over tidligere partnere, venner, bekendte, du for længst burde have droppet – og droppet tidligere, end du gjorde i sin tid. Med andre ord er det også oftest dig, der bliver dumpet, og ikke de andre der dumper dig.

5) Du lånte sidste sommer din yndlingsfilm ud til din ven, og du har stadig ikke fået den igen, men kan ikke lide at rykke hende for tredje gang. I øvrigt er det den samme ven, der ødelagde en dyr kuffert, hun lånte af dig til sin ferie – men den fik du naturligvis ikke penge eller erstatning for.

6) Du har ikke gjort noget for dig selv i flere uger eller måneder – det er jo vigtigere, at du får hentet og bragt dine børn til diverse aktiviteter, eller at aftensmaden står klar og hjemmelavet fra bunden af, til når din partner kommer hjem. Vi indsætter her et retorisk spørgsmål: Kan du passe på andre, hvis du ikke passer på dig selv?

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip