Tusinder lider af farlig søvnmangel: Fald nemmere i søvn med disse tricks

Årligt dør 750 danskere som følge af mangel på søvn, det viser ny rapport, skriver TV2.

Og det et alvorligt problem, fordi søvn er yderst vigtigt for helbredet.

- Er du vågen i mere end 18 timer i træk, reagerer din hjerne på samme måde, som ved en alkoholpromille på 0,5 procent. Du mister hukommelse, din ydeevne bliver nedsat, og du får svært ved at undgå negative tanker, siger søvnekspert Mikael Rasmussen til TV2.

Han kan ikke understrege nok, hvor vigtig en god nats søvn er for helbredet.

Og lider man først at søvnmangel, kan det være meget svært at slippe af med igen. I værste fald kan det være livstruende for dit helbred. 

Læs også

 

I den nye rapport fra Sundhedsstyrelsen fremgår det, at søvnmangel er en af de hyppigste årsager til, at danskerne dør tidligt,

Det skyldes, at søvnløshed leder til følgesygdomme som diabetes og hjertekarsygdomme, mens længerevarende søvnproblemer kan give store psykiske mén.

Søvneksperten har derfor selv nogle tricks, som kan hjælpe.

- Danskerne er alt for aktive, inden de går i seng. De har travlt med mobiltelefoner, e-mail og Netflix, og det stresser hjernen. Læg alt det fra dig en halv til en hel time, inden du skal sove. Du skal forberede din krop på søvnen. Lyt til musik, skriv morgendagens gøremål ned eller tag dig et langt bad, siger han til tv-stationen.

 

Dagens Gossip