Vandflasker er bakteriebomber: Derfor må du ikke lave denne fejl

Om vi skal en tur i fitnesscentret, i haven, på arbejde eller bare et smut ud i solen, så har rigtig mange af os for vane at fylde en vandflaske op, som vi tager med i hånden.

Og som sådan er det ikke en dum idé. Både fordi det anbefales, at vi drikker to liter om dagen, men også fordi det hurtigt, kan blive dyrt, hvis de altid skal købe dig til vandflasker. Det skriver The Mirror.

Det er dog de færreste, der er klar over, hvor uhygiejnisk det er, at fylde sin vandflaske op flere gange, og hvor mange bakterier vi modtager på denne måde.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Shutterstock

Treadmill Review er et firma, der sælger løbebånd, og siden deres produkter er stærkt forbundne med brugen af vandflasker, har de sat sig for at undersøge bakterieniveauet i 12 vandflasker brugt af forskellige atleter.

Resultatet viste, at flasker – som var blevet genbrugt – indholdt enorme mængder af bakterieceller – mere end 300.000 bakterieenheder på kvadratcentimeter.

Dette niveau svarer til, at det eksempelvis er sundere at slikke på din hunds gummilegetøj, end at benytte en plasticflaske, der har været benyttet flere gange.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Shutterstock

De værste flasker er drikkedunke med plastic 'tut', mens de bedste er drikkedunke, hvor man drikker gennem sugerør, og dermed ikke forplanter så mange bakterier til flasken.

Det anbefales, at man højst genbruger en plastic-flaske et par gange, mens vandflasker i rustfrit stål er de bedste at drikke fra.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Shutterstock

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip