Dermed synonym

webmaster

249 uger siden

|

14/09/2019
Synonymer
Dermed synonym
Synonym for dermed.
’Dermed’ bruges om årsagen eller delårsagen til et eller andet. Det kan for eksempel være: af den grund.

Dagens topnyheder

Eksempel: De er meget forskellige og dermed er de perfekte til dette samarbejde, fordi komplimenterer de hinanden.

Ordet ’dermed’ kan dog også bruges i forbindelse når der er henvist til en handling eller et sted, der tidligere er nævnt. 

Synonymer for dermed findes kun i et begrænset omfang, og altså skal man finde et passende dermed synonym i forhold den situation, som det skal bruges i forbindelse med.  Se, hvornår du skal bruge, hvilke synonymer for ’dermed’ her.

Dermed synonym

Desårsag – dette er et temmelig gammeldags ord, som er svært at lave en mundret sætning med i dag. Eksempel: Død, sygdom og ulykke er udbredt blandet hundene i Portugal og Spanien og flere andre steder sydpå, desårsag hundene bliver behandlet som en ting, inventar eller et arbejdsredskab og ender på gaden, når ejerne dybest set er ligeglade med hundenes velbefindende i de sydlige lande.

Følgelig – på grund af forhold, der lige er blevet nævnt. 

Som følge deraf – betyder det samme som følgelig.

Derfor – Mine sko klemmer, og derfor går jeg på en sjov måde.

Ergo – er også et synonym for dermed. Det bruges når noget virker selvfølgeligt. 

Således -handler om at konkludere et eller andet. 

Af den grund – bruges også, når der konkluderes eller når der optræder konsekvens - eksempel: Hun var træt af chefen og af den grund forlod hun virksomheden.

Af den årsag – bruges ligesom ’af den grund’. 

Altså – knap så formel udgave ’af den grund’. 

Sådan – bruges typisk, når det handler om en opsummering eller konklusion - eksempel: Sygdommen blev enden på flere års succes som virksomhedsejer, og sådan endte Anders på dagpenge.

Thi – gammeldags ord, der ikke anvendes så ofte i dag. Det anvendes dog fast inden for juraen, hvor man anvender termen ”thi kendes for ret” ved domsafsigelse, men det kan også stadig anvendes i andre dele af sproget, men her er det langt mindre formelt. Faktisk er det som regel helt ovre i den anden ende, når det anvendes, så det for eksempel anvendes til komik og lignende, medmindre der er tale om poesi. Eksempel: Thi det ville være herrefedt! Eksempel: Kan du gå med hundene i morgen tidlige, thi jeg er pænt træt efter at have arbejdet hele natten.