Disse apps skal du slette straks: Især ejere af denne model er i fare

Skrevet af Kamille Isaksen

22/02/2024
Foto: tinhkhuong / Shutterstock.com
Foto: tinhkhuong / Shutterstock.com
Hvis du er ejer af især en model, bør du slette disse apps fra din enhed med det samme.

Dagens topnyheder

Vi lever i en tid, hvor smartphones er blevet en uundværlig del af vores daglige liv. Derfor er danskerne efterhånden også ved at være vant til, at der kommer den ene advarsel efter den anden, som prøver at forhindre, at der sker noget, som ikke hører til. 

I kølvandet på dette kommer en ny advarsel, der ryster grundlaget for, hvordan vi opfatter app-sikkerhed, især for Android-brugere. En nylig opdagelse har afsløret en listig trussel gemt i apps, som mange måske har downloadet uden mistanke.

Det skriver det engelske medie Metro.

Sikkerhedseksperter hos Threat Fabric har slået alarm over fem specifikke apps, der bærer en skjult passager – Anatsa, en banktrojan, der arbejder i det skjulte for at underminere brugernes finansielle sikkerhed.

Denne trussel er ikke kun en generel advarsel til alle med en Android-enhed, men bærer en særlig vægt for dem, der ejer en Samsung Galaxy-telefon.

Disse enheder er blevet identificeret som primære mål for de ondsindede angreb, hvilket rejser spørgsmål om, hvad der gør dem så attraktive for cyberkriminelle. "En unik aspekt af denne dropper var dens ondsindede kode, specifikt målrettet mod Samsung-enheder," afslører Threat Fabric, hvilket peger på en foruroligende tendens i måden, malware bliver mere målrettet.

Mens Google har trukket de inficerede apps fra Play Store og forsikrer, at Google Play Protect beskytter brugere mod kendte trusler, står de, der allerede har downloadet de pågældende apps, over for en potentiel risiko. "Alle de apps, der er identificeret i rapporten, er blevet fjernet fra Google Play," bekræfter en talsperson for Google, hvilket viser tech-gigantens hurtige respons på truslen.

Der er tale om disse apps:

  • Phone Cleaner – File Explorer

  • PDF Viewer – File Explorer

  • PDF Reader – Viewer & Editor (com.jumbodub.fileexplorerpdfviewer)

  • PDF Reader: File Manager

Denne seneste udvikling i cybersikkerhed understreger en fortsat kamp mod malware og behovet for konstant årvågenhed fra både udviklere og brugere. Med Anatsa's historie, der strækker sig tilbage til 2021, og dens evne til at udvikle sig over tid, er det klart, at truslen fra skadelig software er en vedvarende udfordring, der kræver opmærksomhed og proaktivitet for at sikre, at vores digitale liv forbliver sikre.

Så hvis du har en af disse apps på din telefon, så bør du slette den omgående.