Apple advarer: Børn under 13 år må ikke bruge denne funktion på ny iPhone

Apple lancerer i næste måned en spritny mobil, der indeholder en smart funktion. Men nu advarer teknologifirmaet mod at børn under 13 år bruger funktionen.

Et kig på skærmen og så er telefonen låst op, hvorefter man kan ringe, spille eller skrive sms’er. 

For få år siden havde det været rendyrket science fiction, men om lidt over en måned, når Apple lancerer deres særlige jubilæumsmobil iPhone X, så er netop denne funktion og teknologi indbygget i telefonen. 

Men nu advarer Apple selv deres kunder mod at børn under 13 år ikke bør bruge den metode til at låse telefonen op på, skriver The Telegraph. 

Den nye funktion, som Apple kalder Face ID kan nemlig misbruges af børn under 13 år, da teknologien ikke kan skelne mellem børnenes ansigtstræk, og da brugeren af telefonen også kan bruge sit ansigt til at købe spil eller apps, så anbefaler Apple at funktionen slås fra, når det gælder børn. 

Læs også

Par skulle adoptere lille pige - så opdagede de sandheden om hende på Facebook

- Sandsynligheden for at en anden kan åbne din telefon via sit ansigt er én til 1.000.000, (…) for tvillinger og børn under 13 år er sandsynligheden større, da børns særlige ansigtstræk stadigvæk er under udvikling, skriver Apple i en brochure om Face ID, der som teknologigiganten udgav i går onsdag. 

Det er det nye Face ID, der ikke kan aflæse træk i ansigterne på yngre børn. Foto: Apple (pressefoto)

I stedet foreslår Apple, at man benytter sig af en pin-kode i stedet, hvis man er bekymret for at andre for tilsneget sig adgang til ens telefon.

Teknologien bag Face ID fungerer ved at kameraet og en række usynlige lysstråler måler mobileejerens ansigt og afkoder, hvem der holder mobilen. Og selvom Apple altså har lovet, at selv professionelle masker ikke kan snyde teknologien, så er funktionen altså ikke uden mangler. 

Det er langtfra den eneste sten i skoen, som Apple er blevet ramt af for nylig. 

Læs også

Søren bestilte en kagemand i Føtex til sin 2-årige søns fødselsdag - det gik ikke efter planen

Senest har en stribe brugere klaget over batteritiden på deres telefon og iPad efter de har opdateret til den seneste version af IOS.  

Andre er blevet meget overraskede over en ny funktion, som faktisk kan optage deres brug af telefonen uden at de selv er klar over det. 

iPhone X bliver lanceret i Danmark den 3. november. Prisen starter på 8899 kroner, og forsalget op til lanceringen begyndte i går. 

WEBTV: Se efterårets smartphone nyheder - det selvtænkende kamera er her nu

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip