Ekspert advarer: Sluk for din bluetooth

Foto: Shutterstock.com

Du har højst sandsynlighed en eller anden enhed, der benytter sig af bluetooth. Hvis det er tilfældet, så skal du overveje at slukke for den, så du undgår angreb fra hackere.

Hvis du har en smartphone, så er der stor sandsynlighed for, at du har din bluetooth-forbindelse tændt det meste af tiden. Det skyldes, at du bruger bluetooth til at forbinde din telefon til højtalere, til din bil eller til noget helt tredje.

Når du eksempelvis forlader din bil, eller kobler dig fra din højtaler, så er det dog de færreste, der manuelt går ind og slukker for deres bluetooth, og det er et problem.

En ekspert er nemlig ude at advare mod netop bluetooth, da det er en let måde for hackere at få adgang til dine personlige informationer på.

Læs også

Ironisk: 'Til døden jer skiller' blev sandhed efter 15 minutter

Det rapportere Fox News direkte fra den store hackerkonferrence DEFCON, der bliver afholdt i Las Vegas.

“Folk kan tracke dig med din bluetooth-enhed. Problemet er især med enheder som hovedtelefoner og fitness-trackere,” lyder det fra Security Boulevard på Fox News.

Størst fare ved at bruge bluetooth til opkald

Direktør fra Malwarebytes Labs, Adam Kujawa fortæller til Fox News, at der er mindst risiko for at blive ramt af hackere, når man benytter sin bluetooth til lyd eller musik, men at risikoen forøges, hvis man benytter sin bluetooth til at overføre data eller til opkald.

“Når man bruger Bluetooth til andre ting, eksempelvis dataoverførsel eller opkald, så er der større sandsynlighed for, at man kan blive ramt af et hackerangreb,” fortæller han.

Det anbefales derfor, at man slukker sin bluetooth, selvom det ikke er en særlig holdbar løsning, da det begrænser en muligheden for at benytte sig af sine bluetooth-enheder.

“Hver eneste gang, jeg hører anbefalingen om at slukke sin bluetooth, føles det lidt frustrerende, for der burde være en bedre løsning. Men realistisk set, og uheldigvis, er det i mange tilfælde den bedste løsning,” fortæller Jake Kouns der er sikkerhedschef hos Risk Based Security ifølge B.T. til Fox News.

Læs også

Frygtelig dødsulykke: Mand kørte ind i traktoranhænger

 

 

Dagens Gossip