Derfor skal du spise dansk fisk oftere

Ane Sørensen

371 uger siden

|

14/06/2017
TV
Foto: MakeSense.dk
Foto: MakeSense.dk
Kun 10% af danskerne følger fødevarestyrelsens anbefalinger om fisk. Fisk er sundt, og det ved de fleste. Alligevel er danskerne ikke gode nok til at spise frisk fisk. Supermarkederne og Fiskebranchen sætter nu fokus danskernes smag for fisk.

Dagens topnyheder

Danske farvande byder på masser af friske fisk. Men faktisk er det kun 10% af danskerne, der følger fødevarestyrelsens anbefalinger om at spise fisk to gang om ugen. Det viser en ny undersøgelse fra YouGov.

Foto: MakeSense.dk

- Fødevarestyrelsen anbefaler at vi spiser fisk to gange om ugen og det skyldes at fisk indeholder rigtig mange gode vitaminer, mineraler og Omega-3 fedtsyrer og det kan vi faktisk kun få fra fisk. At kun 10 % af danskerne spiser fisk to gange om ugen vidner om at vi har et ansvar for at synliggøre fisken meget bedre ude i detailhandlen, det forklarer Lone Marie Eriksen, Fiskebranchen.

Foto: MakeSense.dk

Selvom det kun er et fåtal af danskerne der lever op til fødevarestyrelsens anbefalinger, mener mere end hver anden dansker, at fisken skal være dansk. Derfor går Fiskebranchen nu sammen med supermarkederne for at sætte fokus på de gode danske ferske fisk som er i sæson netop nu.

Se i videoen lige over artiklen, hvorfor du skal spise fisk.