WEBTV: Danskerne efterlyser dansk fisk

Ane Sørensen

353 uger siden

|

12/09/2017
TV
Foto: MakeSense.dk
Foto: MakeSense.dk
Danmark eksporterer årligt op mod 90 pct. af den danske fangst. Det er ærgerligt, for vores egne farvande bugner med friske fisk. Butikkerne skal i stedet for udenlandsk fisk fokusere på frisk dansk fisk. Se videoen herover og find ud af hvorfor.

Dagens topnyheder

De danske farvande bugner af fisk - men det gør de danske indkøbskurve ikke. Derfor mødtes indkøbere og opkøbere på branchedag på Århus Foodfestival til en snak om, hvad man sammen kan gøre for at få danskerne til at vælge de danske fisk i supermarkedet.

Går ud over dansk fiskeri
I køledisken møder danskerne oftest udenlandsk fisk. Det skal der laves om på, så udvalget af danske fisk bliver større i supermarkedet.

- Danskerne skal spise mere danskfanget fisk fordi vi gerne vil støtte et lokalt erhverv, og have danskerne til at spise flere lokale råvarer, forklarer Lone Marie Eriksen fra Fiskebranchen.

Foto: MakeSense.dk

Danskerne foretrækker dansk fisk
Faktisk viser en nylig offentliggjort undersøgelse fra YouGov, at 56 pct. af de danske forbrugere foretrækker fisk fanget af danske fiskere.

- Jeg synes det er dumt, at vi sender alle de gode spisefisk ud af landet, for vi kan tilbyde danskeren den helt brede vifte af dansk fisk, udtaler Jan N. Jensen, opkøber fra N.O. Hausgaard.