Detalje på 150 år gammelt maleri chokerer: Hvad er det hun har i hånden?

Foto: Privat

Et gammelt maleri deler vandene, efter at kunstfans er overbevist om at det viser en kvinde, der bruger en smartphone.

Det er bestemt ikke usædvanligt, at man finder uhyggelige tendenser på ældre malerier - men det er de færreste, som finder en smartphone. 

Lige nu florerer der delte meninger rundt på de sociale medier, efter at billedet med titlen ‘The Expected One’, viser en ung kvinde, som slentrer gennem landskabet med øjnene klistret ned i hvad der ligner en smartphone. 

Maleriet deler altså vandene, da kunstfans er overbevist om, at hun går med en smartphone, selvom det er længe før den blev opfundet.  

Billedet, som er malet af Ferdinand George Waldmüller i 1860, får dog eksperter til at påpege, at der er tale om en børnebog og ikke en smartphone. De insisterer på, at kvinden ikke har noget med teknologi at gøre. 

Selve billedet illustrerer en kvinde, der går med et frosset blik nedad, mens en dreng holder en lyserød blomst frem, klar til at fri til hende. 

Sådan ser billedet ud: 

Foto: Privat

Maleriet er malet i 1860 under perioden romantikken, hvor nationalfølelse, orientalisme og eksotisme blomstrede. Denne kulturstrømning var blandt andet stærkest i Tyskland, hvor maleriet også vises i dag. Helt specifikt på ‘Neue Pinakothek-museet’ i München. 

Ferdinand var en østrigsk maler, og han var en vigtig person under perioden romantikken. 

Den pensionerede lokale Glasgow-regeringsofficer Peter Russell var den første person der bemærkede den potentielle skjulte detalje og han udtaler følgende: 

“Det, der slår mig mest, er, hvor meget en ændring i teknologien har ændret fortolkningen af maleriet, og på en måde har udnyttet hele dets kontekst” siger han til det britiske medie The Mirror

 

 

Dagens Gossip