16 måneder gammel dreng legede i vandlegeområde: Kort tid efter var han død

16/09/2023 11:01

Nicolai Busekist

Udland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
En lille dreng har mistet livet, efter at have leget i et vandlegeområde, hvor han blev inficeret af en hjerneædende amøbe.

Mest læste i dag

En blot 16 måneder gammel dreng med et 'oplysende smil' har mistet livet, efter at være blevet inficeret af en hjerneædende amøbe.

Det skete efter at have leget i et vandlegeområde i såkaldt 'country club' i Arkansas. Det skriver New York Post, der også skriver, at det er det femte dødsfald af denne type i USA.

Michael Alexander Pollock III gik bort den 4. september, fordi han pådrog sig en hjernebetændelse som følge af infektionen af amøben. Det skete efter at have leget i vandlegeområde i Country Club of Little Rock.

"Selvom Michaels tid på Jorden var kort, rørte han hjerterne hos familie, venner og endda fremmede, han stødte på med sit oplysende smil og legende sjæl," står der i hans nekrolog.

Han var ikke sammen med hans forældre på daværende tidspunkt. Derimod var forældrene, Michael Jr. og Julia Pollock, ude af staten, skriver Arkansas Online.

Arkansas Department of Health har bekræftet, at den lille dreng døde af amøben. Ligeledes lyder det, at det er meget sandsynligt, at han blev inficeret, da han legede i vandområdet.

Den lille dreng blev indlagt på Arkansas Children's Hospital i Little Rock, da hans tilstand blev forværret. Her stod det klart, at hans liv ikke stod til at redde, lyder det fra retsmediciner Gerone Hobbs.

Sundhedsministeriet sendte vandprøver til Centers for Disease Control and Prevention, som bekræftede, at en prøve havde spor af amøben.

"Afdelingen har været i kontakt med Country Club of Little Rock, og de har været samarbejdende i forespørgsler fra os," lyder det fra sundhedsministeriet i en pressemeddelelse.

Efterfølgende blev vandområdet lukket, og der blev hyret et rengøringsfirma til at gøre rent, skriver Arkansas Online.

Den hjerneædende amøbe, som også hedder Naegleria fowleri, findes ofte i varmt, lavvandet ferskvand. Derfor er den ofte at finde i floder, søer og vandløb, men kan også findes i klorvand.

Det er sjældent, at disse amøber påvirker mennesker, da de først skal inhaleres gennem næsen, før de kan finde vej til hjernen.

Ifølge New York Post menes Michael Alexander Pollock III at være den femte amerikaner, der i år har mistet livet, efter at være blevet inficeret med denne type amøbe.

I slutningen af sidste måned blev en person i Texas inficeret med amøben, efter at have svømmet i en sø. I juli var det en person fra Georgia, som også havde svømmet i en ferskvandssø.

Derudover blev den kun 2-årige Woodrow Bundy inficeret med amøben, da han legede i vandet i Ash Springs. Efterfølgende oplevede han influenzalignende symptomer, før han blev kørt på hospitalet.

En mand i Florida pådrog sig også infektionen i marts, efter at have skyllet sin næse med postevand.