Barbara skulle aldrig have ignoreret svimmelhed og svedeture - vent til du hører lægens svar og det løber dig koldt ned ad ryggen

Skrevet af Emil Martesen

26/09/2023
Foto: Privat
Foto: Privat
Der var ikke meget at skrive hjem om.

Mest læste i dag

I en verden, hvor vi ofte ignorerer små skavanker og symptomer, har Barbara Geraghty-Whiteheads historie en vigtig morale.

Barbara begyndte at opleve symptomer som svimmelhed og hedeture under den første coronanedlukning:

"Jeg startede med ikke at føle mig rigtig godt, men jeg gjorde ikke noget ved det", indrømmer hun til The Mirror.

I samme ombæring lægger hun ikke skjul på, at hun var en aktiv kvinde, der nød at gå ture med sine hunde og tilbringe tid med sin familie.

Og det var først, da hun besøgte sin læge og fik foretaget blodprøver, at virkeligheden ramte hende:

"Vi er bekymrede for, hvor høje dine hvide blodlegemer er; det kunne være blodkræft," lød den alarmerende besked fra lægen.

Og efter yderligere tests blev Barbara ramt af den knusende nyhed, at hun havde CML, en uhelbredelig sygdom. Hun var nemlig blevet diagnosticeret med kronisk myeloid leukæmi (CML):

"Fra det sekund var intet andet normalt længere", siger hun.

Og Barbara selv understreger vigtigheden af tidlig diagnose:

"Folk skal kende tegnene, så de kan blive diagnosticeret tidligt".

Og til trods for de hårde bivirkninger af kemoterapi-tabletterne, herunder træthed og kvalme, har Barbara reageret godt på behandlingen. Hun har endda kunnet rejse til Cypern for at se sin datter blive gift:

"Jeg tænker på [min diagnose] hver dag, og det er hårdt, og jeg bliver ked af det, men nu må jeg bare acceptere, at dette er den nye mig".

Barbara opfordrer nu andre til ikke at 'finde undskyldninger' og understreger vigtigheden af at søge lægehjælp, hvis noget føles forkert:

"Hvis noget ikke er rigtigt, uanset hvor lille det er, skal du bare gå til lægen og blive tjekket", råder hun.