Beskadigede iPhone opladere kan ødelægge din telefon

Skrevet af Nicolai Steinicke

30/11/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Danskerne advares om at tjekke deres opladerkabler for tegn på skader eller risikere alvorlige problemer.

Dagens topnyheder

Men én vane, du virkelig bør droppe, er at bruge opladerkabler, der er beskadigede eller slidte.

Hvis du er noget som mig, bruger du sandsynligvis flere opladerkabler om året, hvad enten det skyldes, at du mister dem, ødelægger dem eller låner dem til nogen på arbejdet og aldrig får dem tilbage. 

Men at bruge et beskadiget kabel kan være alvorligt dårligt nyt for din telefon, og kan endda forårsage en brand eller give dig et grimt elektrisk stød.

En advarsel fra Apple om iPhones lyder: “At bruge beskadigede kabler eller opladere, eller opladning, når der er fugt til stede, kan forårsage brand, elektrisk stød, skade eller skade på iPhone eller anden ejendom.”

Samsung har en lignende advarsel til sine kunder, hvor deres hjemmeside siger: “Hvis du bemærker problemer som revner eller eksponerede ledninger, skal du straks stoppe med at bruge kablet.” Det skriver LADbible.

Så hvis dit opladerkabel har set bedre dage, så overvej måske at sætte et på din julegaveliste i stedet for potentielt at ødelægge din telefon - eller værre.

Apple advarer også mod at oplade din telefon i sengen med dig natten over.

Teknologigiganten sagde: “Dæk ikke din telefon med noget, mens den oplades, og lad ikke enheden oplade i sengen.

"Læg dig ikke på en enhed, strømadapter eller trådløs oplader, eller placer dem under et tæppe, pude eller din krop, når den er tilsluttet en strømkilde. Hold din iPhone, strømadapteren og enhver trådløs oplader i et godt ventileret område, når den er i brug eller oplader.

"Vær særligt opmærksom, hvis du har en fysisk tilstand, der påvirker din evne til at detektere varme mod kroppen."

Jason Cohen fra PC Mag bekræftede dette tidligere i år og indrømmede: "For år tilbage vågnede jeg en morgen og fandt min telefon under min krop og brændte min bare brystkasse.

"På et eller andet tidspunkt i løbet af natten var jeg rullet over på telefonen, hvilket fik enheden til at overophede. Ikke nok med, at den brændte min krop, men den brændte også sig selv ud og stoppede med at fungere."

At dele seng med din tilsluttede telefon kan også føre til, at du trækker i kablet, hvilket beskadiger ledningen eller opladerporten på din telefon.