Dansk statsborger idømt fængsel for at kæmpe for Islamisk Stat

Manden er idømt fængsel i tre år i Libanon for at være medlem af en terrorgruppe.

Den danske statsborger A.I er blevet idømt tre års fængsel ved en domstol i Libanon for at have kæmpet for Islamisk Stat.

Det bekræfter hans advokat overfor Dagens.dk.

- Han er idømt tre års fængsel for at have kæmpet for Islamisk Stat i Syrien og for at have medvirket til et angreb i Tripoli i Libanon, som IS angiveligt stod bag, skriver Fawaz Zakaria til Dagens.dk i en mail. 

Fawaz Zakaria afviser, at den danske statsborger skulle have medvirket til et angreb i Tripoli i Libanon, men danskeren erkender at have deltaget i kampe for Islamisk Stat i Syrien, ligesom han tidligere var en del af Jabhat al-Nusra, der er en del af Al-Qaeda. 

Men da Libanon officielt er neutral i konflikten, bør det ikke kunne føre til dom at kæmpe mod Assad-styret for de pågældende grupper, mener Fawaz Zakaria. 

112 - Vi overvåger alle danske politirapporter hele døgnet og bringer dig de seneste 112 nyheder.

- Denne dom er ikke et udtryk for retfærdighed, men et udtryk for det korrupte retssystem i Libanon, siger Fawaz Zakaria til Dagens.dk og tilføjer, at han har tænkt sig at anke dommen til en højere instans. 

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter, at en dansk statsborger har fået en fængselsdom i Libanon. 

- Vi kan bekræfte, at en dansk statsborger har fået en dom i Libanon, men vi kan ikke udtale os yderligere, da der er tale om en personsag, siger Martin Ellehøj fra Udenrigsministeriets Borgerservice til Dagens.dk. 

Tinnitus - Det er voldsomt ubehageligt at have ringen eller susen for ørerne, men der findes en simpelt fif til tinnitus, der kan fjerne den generende ringetone på kun et minut. 

A.I har siddet fængslet siden juni 2014 i det berygtede Roumieh fængsel, der ligger øst for Libanons hovedstad Beirut. 

Fængslet er kendt for at huse hundredevis af medlemmer af Islamisk Stat, og det går derfor også under navnet 'Islamisternes Emirat'. 

Roumieh-fængslets blok B umiddelbart efter libanesiske sikkerhedsstyrker angreb det i januar 2015 i et forsøg på at inddæmme stedets islamister. (Polfoto)

For flere 112 nyheder besøg vores daglige politirapport.

Hunde - Så mange danskere elsker hunde. Dagens.dk har lavet en sektion hvor fokus er på hunde. Du kan her læse om hunderacer, foder, opdræt, stamtræer og meget mere. 

 

Dagens Gossip