Ekspræsident blev indlagt på hospice: Nu er der trist nyt om hans kone

30/05/2023 22:57

Mathias Madsen

Udland
Jimmy og Rosalynn Carter i 2015 / Foto: Shutterstock
Jimmy og Rosalynn Carter i 2015 / Foto: Shutterstock
En anerkendt velgørenhedsorganisation har delt triste nyheder om USA's tidligere 'first lady'.

Mest læste i dag

Det er ikke mange måneder siden, at USA's 39. præsident, Jimmy Carter, begyndte at modtage hospicebehandling derhjemme efter adskillige alvorlige indlæggelser.

Den 98-årige ekspræsident, der styrede det enorme land fra 1977 til 1981 og desuden har været guvernør i delstaten Georgia, begyndte således at modtage hospicebehandling i februar, og nu er der desværre også dårligt nyt om hans kone, tidligere 'first lady' Rosalynn Carter.

Sammen har de to skabt velgørenhedsorganisationen 'the Carter Center', som blandt andet har været med til at sikre Jimmy Carter Nobels fredspris, og det er netop den organisation, der nu har meldt ud, at 95-årige Rosalynn Carter desværre er ramt af demens.

"Carter-familien har delt, at den tidligere 'first lady', Rosalynn Carter, har demens," lyder det således fra organisationen, som dog påpeger, at Rosalynn Carter fortsat "nyder foråret [...] og besøg fra sine elskede" sammen med sin mand i deres fælles hjem.

Organisationen har ikke delt flere informationer og har ligeledes afvist at udtale sig yderligere.

I udtalelsen blev det dog slået fast, at nyheden forhåbentlig kan føre til "en stigning i vigtige samtaler over køkkenbordet og på lægeklinikker rundt om i landet," hvilket passer til Rosalynn Carters ånd.

Under hendes tid i 'Det Hvide Hus' kæmpede hun nemlig for bedre forhold for psykisk syge og mere fokus på psykisk sygdom, hvilket også er ét af 'the Carter Center's fokuspunkter.

I forbindelse med et arrangement i Georgia sidste uge udtalte Jimmy Carters tidligere FN-ambassadør, Andrew Young, at Carter var ved godt mod, da den tidligere ambassadør besøgte ham sidste måned, men Carter-parrets barnebarn, Jason Carter, udtalte ved samme arrangement følgende om sine bedsteforældre:

"De er ved at være ved vejs ende. Han [red. Jimmy Carter] bliver 99 til oktober, men lige nu er det på en måde den perfekte måde for dem at tilbringe disse sidste dage sammen i deres hjem i Plains. De er sammen, og de har været sammen i mere end 70 år."

Til sommer har parret været gift i 78 år.