Fik bøde for at mødes med tre venner i sin have for at fejre fødselsdag: Nu kræver han bøden annulleret

Foto: Shutterstock

En britisk mand er "rasende" over at have betalt en bøde for at bryde restriktionerne sidste år, da det er kommet frem, at regeringen brød selvsamme regler året forinden.

En britisk mand har anmodet om at få sine penge tilbage for den bøde som han betalte sidste år efter, at det er kommet frem, at adskillige politikere deltog i en sammenkomst i haven på Downings Street 10 under nedlukningen i Storbritannien i maj 2020.

Manden fik tildelt bøden sidste år, fordi han fejrede sin fødselsdag med tre tætte venner i sin baghave d. 19. marts. Det var et tidspunkt, hvor der var nedlukning i Storbritannien, og det derfor ikke var tilladt at ses med andre end sin husstand.

Læs også

Stort antal indlagte børn med 'vinter virus': Hold øje med disse symptomer

Efter lang tid med coronarestriktioner og nedlukninger havde den anden nedlukning taget så hårdt på 50-årige Kieron McArdles mentale helbred, at han brød reglerne og inviterede tre tætte venner over i sin have for at fejre sin fødselsdag. 

"Én af mine venner forstod, at mit mentale helbred ikke var godt, og det var min fødselsdag. Jeg kunne ikke tage i træningscenteret, og mine børn boede hos deres mor og kunne ikke komme på besøg, da de er ældre, og det derfor ville have været en blandet husstand," har McArdles ifølge Ladbible udtalt.

"I et par uger var Zoom-opkald fint, men i den anden nedlukning sidste år, kunne jeg mærke, at mit mentale helbred blev værre," forklarede han således uddybende om årsagen til, at han bevidst valgte at bryde reglerne. "Mine venner ville bare sidde i haven på afstand på en dejlig solskinsdag," uddybede han.

McArdles venner ankom ved 14 tiden og gik ikke engang ind i huset for at bruge toilettet, og han forklarede således, at de gjorde alt hvad de kunne, for at overholde restriktionerne. Kun én time efter vennernes ankomst ringede det dog på døren, og det var politiet, som udstedte en bøde til McArdles og sendte vennerne hjem.

Dengang erkendte den midaldrende mand fra Warwickshire i Storbritannien, at han havde brudt reglerne, og han betalte således bøden på £100 (cirka 900 kroner).

I dag er han dog rasende, da det er kommet frem, at politikerne - som har lavet reglerne - har lavet en lignende og endda værre overtrædelse af selvsamme regler, da op mod 40 mennesker deltog i en sammenkomst i haven på Downing Street 10, som er premiere ministerens hjem og arbejdsplads i Storbritannien.

Til Jam Press udtalte han: "Der er ingen diskussion om, at jeg brød reglerne, men efter jeg har set flere og flere ting komme frem i lyset, har det gjort mig rasende."

Han fortsatte: "Disse mennesker burde holdes ansvarlige, og jeg synes, at alle som har fået en bøde burde tilbydes en refundering [...]. Det føles så uretfærdigt, at det var én regel for dem og en anden for os."

McArdles har nu rettet henvendelse til sit lokale parlamentsmedlem for at finde ud af, om bøden, som blev tilsendt efter et par uger, kan annulleres.

"Jeg synes, at jeg burde få en refundering, og disse folk skulle have en bøde på samme måde som alle andre har fået det," udtalte han og tilføjede afsluttende: "Jeg vil glædeligt give pengene til velgørendehed, fordi jeg har gjort noget galt, men jeg synes ikke, at de skal gå til en regering, som fuldstændig tilsidesatte reglerne selv."

Læs også

Læger advarer om nyt omikron symptom: Søg straks hjælp

 

 

 

Dagens Gossip