Fly styrtet ned - tilstand på passagerer ukendt

29/11/2023 10:40

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Et fly er styrtet ned i havet.

Mest læste i dag

Tilstanden på passagererne er stadig uvis efter at flyet styrtede ned for snart fire timer siden.

Et amerikansk militær Osprey-fly styrtede onsdag ned i havet nær den lille sydlige japanske ø Yakushima med otte personer om bord, oplyser Japans kystvagt. 

Det amerikanske militær i Japan tilbød ingen umiddelbare kommentarer til hændelsen, men den japanske kystvagts talsmand Kazuo Ogawa blev citeret af nyhedsbureauet AFP for at sige, at det havde modtaget et nødopkald fra en fiskerbåd, der rapporterede styrtet.

Ogawa sagde, at det var uklart, hvad der skete med flyet eller de otte personer om bord, men kystvagtpersonale reagerede. Japans nationale tv-station NHK sagde, at tre af besætningsmedlemmerne var blevet genoprettet, men det gav ingen oplysninger om deres tilstand. Det skriver CBS News.

NHK sendte video fra en helikopter, der viser et japansk kystvagt fartøj på stedet, med en lys orange oppustelig redningsflåde set på vandet, men ingen i den. CBS News' japanske partnernetværk TBS sagde, at lokale frivillige redningsfolk havde fundet mindst et besætningsmedlem i live, men bevidstløs.

NHK sagde, at et øjenvidne rapporterede, at de så flyets venstre motor i brand, før det gik ned omkring 950 kilometer sydvest for Tokyo, ud for Yakushimas østkyst.

Japans Kyodo News citerede kystvagtembedsmænd for at sige, at nødopkaldet kom omkring klokken 14.45. lokal tid (6:45 CET), og den sagde, at det japanske forsvarsministerium rapporterede, at Osprey droppede radarskærme omkring fem minutter før det.

Det amerikanske militærs Kadena Air Base er den vigtigste og største amerikanske base i regionen.

Der har været en bølge af fatale U.S. Osprey-styrt i de seneste år, senest et fly, der gik ned under en multinational træningsøvelse på en australsk ø i august, og dræbte tre amerikanske marinesoldater og efterlod otte andre indlagt. Alle fem amerikanske marinesoldater om bord på en anden Osprey døde den foregående sommer, da flyet styrtede ned i Californiens ørken.