Føj: Lortebakterier fundet på Burger King, McDonald's og KFC

Afføring i maskiner med isterninger fundet på flere fastfood-restauranter.

Flere populære fastfoodrestauranter er blevet afsløret i dårlig hygiejne.

Der er blevet fundet bakterier fra afføring i isterningemaskinerne hos McDonald's, Kentucky Fried Chicken og Burger King i Storbritannien. Det skriver Independent

Det er programmet Watchdog på kanalen BBC, som har testet hygiejnen på 10 tilfældige fastfoodrestauranter fra hver kæde, og resultatet er ganske ulækkert og opsigtsvækkende.

Prøverne afslørede colibakterier - altså bakterier fra menneskelig afføring - hos McDonald's i tre tilfælde, Burger King i seks tilfælde og KFC i syv tilfælde. I fire af tilfældene fra Burger King og fem fra KFC var mængden af bakterier 'markant'.

Der blev altså fundet farlige lortebakterier i 16 restauranters isterningemaskiner, hvilket vil sige, at der var dårlig hygiejne på mere end halvdelen af de testede fastfoodrestauranter. 

Læs også

Nybagt mor tjener over 70.000 om måneden på at sælge billeder af sin krop efter graviditeten

- Det er ekstremt bekymrende. Når man finder det niveau, der er fundet her, er man nødt til at se på de mennesker, der håndterer isen, som kommer i kundernes drikkevarer. Og så er man også nødt til at se på hygiejneproblemet med isterningemaskinerne i sig selv, bliver de holdt rene? lyder det fra Tony Lewis, ekspert i miljø og sundhed fra Chartered Institute of Environmental Health, til BBC.

I en pressemeddelse fra McDonald's siger Tom Humphrey, der er professor i bakterier og fødevaresikkerhed, at det er tilfredsstillende, at der blev fundet mindre mængder coliforms og enterococci-bakterier i deres isterningemaskiner og ikke Escherichia coli.

Kentucky Fried Chicken oplyser, at de er chokerede og skuffede over fundet i deres restauranter, fordi de har strenge hygiejneprocedurer, og at isterningemaskinerne bliver tjekket jævnligt. Kyllinge-giganten tilføjer, at man øjeblikkeligt har lukket ned for de berørte maskiner og mindet medarbejderne om reglerne for hygiejne.

Burger King fortæller, at renlighed og hygiejne er topprioriteter, og at man nu vil sørge for, at procedurerne på de områder bliver genoprettet.

Ny metode til at fjerne hudorme er ulækker - men ganske effektiv

 

Dagens Gossip