Forrykt domstol: Du er for grim til at blive voldtaget

Kan man være for grim til at blive voldtaget? Det mener en appeldomstol i Italien, efter at de har afvist en voldtægtsdom med forklaringen, at kvinden fra for grim til at blive voldtaget.

En fuldstændig forrykt sag fra Italien har bredt sig til internationale medier, da en appeldomstol har afvist en voldtægtsdom, da de hæver, at kvinder der blev voldtaget, var for grim til at være et troværdigt voldtægtsoffer.

Det lyder som satire fra en komedieserie, men den er skam god nok.

Hun var for maskulin og ikke pæn nok

Det hele startede i 2015, hvor to peruvianske mænd blev dømt for at have voldtaget en kvinde i byen Ancona. En italiensk appeldomstol dømte dog til mændenes fordel i 2017, da de ikke mente, at kvinden var et pålideligt vidne. Domstolen noterede blandt andet, at de ikke fandt hende attraktiv og hun var for maskulin til at være et troværdigt voldtægtsoffer.

Selvom det er to år siden, at mændene gik fri, så er sagen blusset op igen, da det først er nu, at man har hørt om den egentlig årsag til, at de fik omstødt deres dom. Det fik den italienske højesteret til at annullere den kendelse, som appeldomstolen var kommet frem til, og de forlangte dermed en ny retssag.

Samtidig har den italienske justitsminister bestilt en foreløbig undersøgelse af appeldomstolens dom. En talsmand fra den italienske højesteret udtalte i går, at man i løbet af næste måned vil forklare årsagerne til, hvorfor man har forlangt en ny retssag.

Da det kom frem i medierne, hvorfor mændene havde fået omstødt deres dom, fik det forskellige rettighedsgrupper i Italien til at rase. Det medførte også, at der blandt andet i går blev holdt protester foran retten, hvor de ville vise deres sympati for kvinden.

 

 

Læs også

Er det her tøj upassende? Kvinde blev tvunget i andet tøj, hvis hun skulle flyve med

 

 

 

Dagens Gossip