Forskers opfindelse hitter: "Kronjuvelbadet" er den nye prævention til mænd

Skrevet af Mathias Busekist

04/10/2022
Foto: COSO
Foto: COSO
Et "bad" til mændenes kronjuveler er den nye form for prævention til mænd.

Mest læste i dag

Den er en sauna for testiklerne, der stopper sædcellerne.

Ifølge New York Post har en forsker vundet stort ved Tysklands eftertragtede Dyson-uddeling for sin utraditionelle form for prævention, der bruger et "testikelbad" til at forhindre graviditeter.

"Jeg besluttede mig for at undersøge udviklingen af en ny præventionsmetode til mænd", fortalte Rebecca Weiss, der er uddannet i industrielt design fra universitetet i München, ved Dyson Awards om sin mandlige p-pille, som hun angiveligt præsenterede som led i sin kandidatafhandling.

Den Apple-agtige enhed med navnet COSO beskrives på hjemmesiden som en "ultralydsbaseret, reversibel og hormonfri mandlig præventionsanordning til hjemmebrug".

For at bruge dette bidet, som åbenbart er babyblokerende, skal man blot "tilsætte vand op til afmærkningen, som er indstillet sammen med en læge i henhold til den individuelle testikelstørrelse."

Når vandet er opvarmet til den nødvendige temperatur, "spreder manden derefter benene og sætter sig ned for at placere testiklerne i apparatet"

Dette sætter gang i COSO's profylaktiske proces, som fungerer ved at anvende dyb varme ved hjælp af ultralyd i flere minutter for midlertidigt at stoppe sædcellernes mobilitet i testiklerne, hvilket effektivt forhindrer svømmerne i at befrugte det kvindelige æg.

COSO skal anvendes første gang under lægens tilsyn og tager to uger at virke, hvorefter den skal anvendes hver anden måned for at virke.

Selv om effektiviteten ikke blev medtaget i forskningen om den, er COSO faktisk midlertidig.

Da virkningerne af den genitale jacuzzi kun varer op til seks måneder, vil det ikke permanent forhindre mænd i at blive fædre.

Foto: COSO

Men damer, skyl ikke jeres p-piller ud endnu.

Fremskridtene med COSO har været langsomme, hvilket eksperter tilskriver lægemiddelvirksomhedernes modvilje mod at investere i mandlig prævention.

Og selv om undersøgelser støtter COSO's effektivitet, så kan det ifølge IFL Science vise sig at blive en udfordring at få mænd til at deltage i flere præventionsaftaler.