Fuld turist ville tage feriebilleder: Det blev en dyr fornøjelse

18/09/2023 09:39

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Bruxelles' ikoniske børsbygning havde stået tom i fem år, da arbejdet med at modernisere den begyndte i 2019. For første gang skulle de 12.000 kvadratmeter gøres fuldt tilgængelige for offentligheden.

Mest læste i dag

Den omfattende renovering af bygningen og de to løvesatuer udenfor endte med et prisskilt på tæt på 650.000 millioner danske kroner.

Lørdag var scenen endelig sat til en storstilet fest, da Børsen endelig åbnede for offentligheden. Indenfor ventede udstillingen "Belgian World Beer", der strækker sig over tre etager.

Men euforien var kortvarig.

Op på løvens ryg

På hver side af trappen, der fører op til indgangen til den smukke, nyklassicistiske bygning fra 1873, er der store statuer af løver med hver sin engel. Ligesom bygningen blev statuerne også gennemgribende istandsat.

Søndag aften, dagen efter åbningen, besluttede en irsk turist, at han ville have et billede af sig selv på en af ​​løvens ryg.

Videoer, der cirkulerer på sociale medier, viser den tydeligt berusede mand, der poserer for fotografen. Så forsøger han at komme sikkert ned igen.

Brækkede af

Mens han forsøger at kravle ned fra løven, læner manden sig op ad en fakkel, som englen holder i den ene hånd.

Pludselig giver faklen og hånden efter under ham, knækker og falder i flere stykker ned ad trappen.

Manden tier derimod lidt. Så børster han sin skjorte lidt og går væk.

Politiet blev hurtigt tilkaldt og anholdt den irske mand på en nærliggende fastfoodrestaurant. Ifølge lokale medier skal manden have forklaret, at han ikke var klar over omfanget af de skader, han havde forvoldt.

Kan tage måneder

Projektleder for restaureringsarbejdet, Nel Vandevennet, siger til nyhedsbureauet VRT NWS , at bygningen og skulpturerne er fredede. Han beskriver børsen som symbolsk vigtig for Bruxelles og belgierne.

- Bygningen er et samlingspunkt, hvor byens beboere samles til fest og sorg. Som for eksempel i kølvandet på terrorangrebene, der fandt sted i byen i 2016.

Vandevennet fortæller, at de gerne vil have udført reparationer så hurtigt som muligt.

- Men det vil tage nogle uger, måske endda måneder.

Restaureringen af ​​den beskadigede skulptur er anslået til at koste 130.000 DKK. Ifølge lokalavisen Nieuwsblad må ireren nøjes med at modtage krav om at betale det fulde beløb.

Den nyistandsatte Børs er gjort åben og tilgængelig for besøgende. Den rummer blandt andet udstillingen "Belgian World Beer".