Hetzen mod rygere fortsætter: Nu skal det koste op mod 22.000 kroner at ryge i bilen

Foto: Shutterstock

I Tyskland er der netop blevet stillet et lovforslag om, at det skal koste dyrt, hvis man tænder en cigaret i bilen, mens der er børn eller gravide til stede.

Det er forbundsdomstolen i den tyske millionby Hamborg, som har stillet et lovforslag om, at det skal koste en bøde på mellem 500 og 3000 euro (3.700-22.000 kroner) at tænde en cigaret i sin bil, hvis man ikke er alene. 

Det skriver bilmagasinet Boosted, som henviser til den tyske side Auto24.de.

Læs også

Totalt forbud mod rygning for alle under 25 er på vej

I dag er det, ligesom i Danmark, fuldt ud lovligt at tænde og ryge en cigaret i sin egen bil i Tyskland, men det vil forbundsdomstolen i Hamborg altså nu sætte en stopper for. 

Den har nemlig fremlagt et lovforslag, som foreslår, at det skal være ulovligt at ryge i bilen, hvis der er børn eller gravide til stede. 

Begrundelsen er, at børn og gravide, som udsættes for passiv rygning i en bil, ikke har mulighed for at slippe væk fra den skadelige og kræftfremkaldende røg. 

Ifølge magasinet er det desuden ikke nok at åbne et vindue eller et soltag, og rygning i bilen skal dermed kun være tilladt, hvis man kører i en cabriolet, som er en helt åben bil. 

Lovforslaget skyldes, at DKFZ - som er Tysklands svar på Kræftens Bekæmpelse - har fremlagt en rapport, som slår fast, at op mod én million tyske børn med jævne mellemrum bliver udsat for passiv rygning i biler. 

Et tal som den foreslåede tilføjelse til landets rygelov altså vil forsøge at få helt ned på nul. 

Lovforslaget er tidligere blevet stilt i 2019, hvor loven ikke gik igennem, men nu skal den igen for den nationale domstol, som skal afgøre, om det skal indføres. 

Bliver det indført, vil det give store bøder at ryge i bilen, hvis der er børn eller gravide til stede, ligesom det faktisk allerede gør i blandt andet Storbritannien, hvor det allerede er forbudt at ryge i bilen, hvis der er børn ombord.

Lovforslaget kommer i kølvandet på, at Storbritannien overvejer at indføre et total forbud mod rygning for unge under 25 år, ligesom at Danmarks regering har foreslået at forbyde tobakssalg til alle, som er født efter 2010

Læs også

'Mit.dk' måtte lukke efter 53 minutter: Adskillige brugere har fået delt fortrolige oplysninger

 

 

Dagens Gossip