Hjemmegående husmødre har ført mig bag lyset

Skrevet af Sol Stoffregen

22/05/2014
Janie Porter med sin ene søn. Foto: Facebook.
Janie Porter med sin ene søn. Foto: Facebook.
En mor til to små børn undrer sig over, at ingen af hendes medsøstre fortalte hende, hvor hårdt det er at være hjemmegående husmor.

Mest læste i dag

Virkeligheden viste sit grimme ansigt, da en kvinde gik fra at være en halvkendt tv-nyhedsvært med lækkert tøj og kunstige øjenvipper til at være hjemmegående husmor med fedtet hår og i konstant søvnunderskud.

Kvinden er amerikanske Janie Porter, der er først i 30'erne og mor til to drenge på henholdsvis et og to et halvt år. Den nye karriere som hjemmegående husmor har fået hende til at starte sin egen blog med navnet SheJustGlows.com, hvor hun med et glimt i øjet beretter om hverdagens op- og nedture som hjemmegående husmor - en tilværelse som hun dog elsker og sætter pris på.  

LÆS OGSÅ: Disse 10 ting skal mødre med drenge gøre

"Jeg føler det som, om hjemmegående mødre har holdt på en stor hemmelighed. Jeg vil næsten kalde det en sammensværgelse. Hvorfor fortalte ingen mig, at det ville være så hårdt?", indleder Janie sit blogindlæg.  

Ifølge Janie er det ikke hårdt på jeg-har-været-stresset-med-deadlines-i-10-timer-måden, men det er hårdt på der-er-savl-på-min-bluse-og-jeg-håber-at-jeg-kan-nå-et-bad-inden-min-baby-vågner-op-om-fem-minutter-måden.

Det er den sandhed, der er gået op for Janie, efter hun i otte år var nyhedsvært på en større amerikansk tv-station - ikke noget glamourøst job, men det havde alligevel sine øjeblikke. Med jobbet fulgte penge til tøj, falske øjenvippere og genkendelse på gaden. En helt anden verden er siden blevet hverdag for Janie.

LÆS OGSÅ: Ikke af de grunde du tror: Derfor bliver du afvist af dine venner, når de bliver forældre

"Nu er min daglige uniform træningsshorts og en amme-bluse (glem, at jeg stoppede med at amme min søn for to måneder siden). Jeg går med makeup måske en gang om ugen (i kirke), og selv det er næsten en overdrivelse. Lad os være ærlige: Det er foundation, jeg smider i mit uvaskede ansigt, kinderødt (det gør man ser mere vågen ud), concealer (af indlysende årsager) og lipgloss", skriver Janie, som har glemt alt om at blive genkendt på gaden ligesom i gamle dage.

Måske er det hendes påklædning, uvaskede hår, de blodskudte øjne, de mørke rander under øjnene eller hendes forsøg på at gemme sig under en baseball-kasket, der gør, at hun kan gå i fred på gaden, gætter Janie i et humoristisk øjeblik.

LÆS OGSÅ: Husbonds opråb: Respekt til alle husmødre!

Men Janie kan ikke lade være med at tænke tilbage på dengang, hvor hun arbejdede og hendes hjemmegående veninder brokkede sig: "Åh, jeg er så træt". Hvortil karrierekvinden Janie tænkte: "Er du træt? Jeg fik et arbejdsopkald kl. 01 i nat, og jeg var på live otte gange inden middag".

"Hvad jeg ikke vidste var, at de (hjemmegående mødre red.) virkelig var trætte. På en helt anderledes måde. Jeg havde ingen ide. Ikke en anelse. Ingen fortalte mig det", skriver Janie og henviser til det stramme og udmattende program, husmødre lever efter.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Men hvorfor var der ingen, der fortalte Janie det? Det har den bloggende husmoder spekuleret en del over og er noget frem til følgende konklusion:

"Du kan ikke brokke dig over at være en hjemmegående mor til dem, der ikke har prøvet det. Og tro mig, lad vær med at forsøge. Du vil ligne en idiot. En utaknemmelig idiot, og det er endnu værre".   

Læs hele blogindlægget i fuld længde her. Og se billeder af den hårdtprøvede mor her: