Ingen mødte op til 5-årig autistisk piges fødselsdag: Så fik far en fantastisk ide

04/06/2023 21:15

Henrik R

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
En lille autistisk pige havde glædet sig til at holde fødselsdag for sine venner, men der var ingen der mødte op. Det fik faren til at reagere, og så dukkede vildt fremmede mennesker op.

Mest læste i dag

Det kan være en meget udmattende opgave som forældre at holde børnefødselsdag, fordi det ofte er forbundet med stress og larm.

Det var dog ikke det, der blev problemet for en far til en 5-årig autistiske pige, da han skulle afholde datterens fødselsdag.

10 børn var nemlig inviteret til festen, men ingen af dem mødte op, og det var bestemt ikke sjovt for hverken datteren eller forældrene. På et tidspunkt spurgte datteren Remi nemlig, hvorfor der ikke var mødt nogen op.

“På et tidspunkt vendte hun sig rundt og sagde ‘Mor, hvor er alle mine venner’? og det var som at få stukket en kniv i hjertet,” fortælleren Remis far, PJ Robins til mediet Wales Online.

Faren fortæller, at det ramte datteren særligt hårdt, da hun er autistisk. Hun reagerer nemlig ikke godt på, hvis der kommer pludselig ændringer, så som, at der ikke kommer nogle og fejrer hende, når hun forventer det.

Fremmede dukkede op

PJ Robins ønskede ikke, at hans datter skulle være ked af det, og han fik derfor en genial løsning, som han dog aldrig havde regnet med, at den ville virke så godt.

Han skrev et opslag på en lokal Facebookside, hvor han inviterede enhver hjem til familien for at fejre datteren.

“Please. Hvis der er nogen, der har noget fritid og et barn på min datters alder, så vil i være med til at give min datter en fest, som hun aldrig glemmer. Vi forventer ingenting, hverken kort eller gaver. Der er betalt for det hele, og det er masser af mad, vi vil bare gerne have nogle børn, som kan fejre vores lille datter” lød det i opslaget fra faren.

PJ Robins lagde opslaget på Facebook, og regnede formentlig ikke med, at der ville være nogen, der bed på. Det var der dog, og på ganske kort tid fik 5-årige Remi en uforglemmelig fødselsdag.

Hele 14 børn og deres forældre mødte op og deltog i festen, mens flere helt tilfældige mennesker ringede på døren og ønskede den lille pige tillykke, hvorefter de gik igen.

“Responsen var overvældende, og vi modtager stadig beskeder fra folk der har set opslaget, som gerne vil have vores adresse, så de kan sende et kort eller komme forbi for at møde Remi,” lyder det fra faren, der takker de mange fremmede, der var med til at gøre datterens fødselsdag uforglemmelig.