Kæmper for at overleve: Siamesiske tvillinger født med en krop og to hoveder

I sidste uge kom australske Hope og Faith til verden, men de adskiller sig fra andre tvillinger ved, at deres hoveder deler samme krop: De to piger lider af den yderst sjældne sygdom craniofacial duplication eller diprosopus, som betyder to-hovedet. Det skriver nyhedsmediet 9 News Australia.

LÆS OGSÅ: Et helt specielt øjeblik: Tvillinger kommer til verden hånd i hånd

Pigernes forældre, Simon Howie and Renee Young, var tidligt i graviditeten blevet advaret om chancen, for at deres ufødte barn ville komme til verden med sygdommen, men Simon og Renee ville gennemføre uanset hvad.

LÆS OGSÅ: Baby født med fire arme og fire ben

Tvillingerne blev født for syv dage siden, og mod alle odds er de stadig i live på trods af de deler flere vigtige organer. Forældrene, som i forvejen har syv børn, er enige om, at de er glade, uanset hvor meget tid de får med deres døtre.

LÆS OGSÅ: Disse to babyer vejer 40 kilo tilsammen

- Hvis vi kun får et par dage med pigerne, får vi kun et par dage. Vi vil i det mindste få noget tid sammen med dem, sagde faren, Simon Howie, får få dage siden til 9 News Australia. 

Eftersom lægerne ved meget lidt om den ekstrem sjældne lidelse, som kun har 35 dokumenterede fortilfælde, kan lægerne ikke love de nybagte forældre noget med sikkerhed.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Lige nu er lægerne forundrede over pigernes vejrtrækning - de trækker nemlig selv vejret - modsat de få andre babyer, der er født med samme lidelse. Men der kan støde flere komplikationer til på kort tid - ikke mindst fordi Hope og Faith deler hjerte og hjerne.

Se videoen med Hope og Faith:

Se billede af Hope og Faith:

 

Dagens Gossip