Kirurg forsøgte at sælge røntgenbillede af Bataclan-overlever som NFT: 'Det var en fejl'

Foto: @bneiluj/Twitter

En kirurg i Frankrig er blevet retsforfulgt efter at have forsøgt at sælge et røntgenbillede af en patient som en NFT.

En fransk kirurg står over for en retssag efter at have forsøgt at sælge røntgenbilleder af en person, der blev skudt ved skyderiet i Bataclan-musikhuset i 2015, som en NFT.

Emmanuel Masmejean, en kirurg, der opererer i det sydvestlige Paris, forsøgte at sælge røntgenbillederne på NFT-markedspladsen OpenSea for 2776 dollars, svarende til omkring 18.000 kroner. 

Røntgenbilledet viste en underarm med en Kalashnikov-kugle stadig siddende i den.

Det skriver Washington Examiner

Læs også

Nu kan det være slut med årelang tradition: Vil forbyde at spise hunde

"Denne handling er i strid med god faglig praksis, bringer den lægelige tavshedspligt i fare og går imod værdierne for Paris' hospitaler og den offentlige service", skrev Martin Hirsch, lederen af Paris' offentlige hospitaler, i et åbent brev til personalet, som han delte på Twitter.

Hirsch fortalte det franske nyhedsmedie Mediapart, at Masmejean ville blive mødt med strafferetlige og faglige klager over sin "skandaløse" beslutning om at forsøge at sælge røntgenbilledet. 

Da Masmejean blev bedt om en kommentar, hævdede han, at "salget var en fejl", ligesom han beklager, at han ikke havde søgt patientens tilladelse.

Ifølge OpenSea-salgsopslaget, som nu er blevet fjernet, var den uidentificerede patient en ung kvinde, hvis kæreste blev dræbt under Bataclan-angrebet.

Kvinden "havde et åbent brud på venstre underarm med en rest af en kugle fra en Kalashnikov i blødt væv", fremgår det af salgsopslaget.

"Denne læge, der ikke var tilfreds med at bryde den lægelige tavshedspligt over for denne patient, mente, at det ville være en god idé at beskrive denne unge kvindes privatliv, hvilket gjorde hende fuldstændig identificerbar", sagde patientens advokat i en erklæring.

Kvinden har anmodet om at forblive anonym.

NFT'er, eller ikke-fungible tokens, blev enormt populære i 2021 og solgte for millioner af dollars på kryptovalutamarkedet.

De fleste NFT'er er billeder eller genstande, der er unikt kodet i en blockchain for at give køberen mulighed for at eje en unik kopi af billedet.

Bataclan-skyderiet var et af flere koordinerede islamiske terrorangreb i Paris i november 2015. 

Terrorangrebene dræbte 130 mennesker, heraf 90 i Bataclan-teatret.

Islamisk Stat tog ansvaret for drabene og hævdede, at de var gengældelse som svar på franske luftangreb mod ISIS-mål i Syrien.

Læs også

31-årig mand nægter at modtage covid-19-vaccine: Men nu bliver han nægtet hjertetransplantation

 

Dagens Gossip