Kvinde blev udskrevet fra hospitalet med ‘influenza’: Kort tid efter er hun død

Skrevet af Nicolai Steinicke

07/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En 30-årig kvinde blev udskrevet fra hospitalet med, hvad der så ud til at være influenza. To dage senere kom hun tilbage – en time senere var hun død.

Mest læste i dag

"Det er en meget trist historie. Det var en ung kvinde, der ellers var rask," siger overlæge Benny Ståhlberg til Sydsvenskan.

Den 30-årige kvinde havde været syg i en uge, da hun i februar tog på skadestuen i Lund. Der opdagede lægerne, at hun havde influenza og sendte hende hjem med feberdæmpende medicin.

Hun blev også rådet til at tage tilbage til hospitalet, hvis hun fik det værre. To dage senere var tiden kommet. Svenskeren nåede dog ikke alene på hospitalet, men blev akut indbragt med ambulance.

Hun havde meget høj feber, meget hurtig vejrtrækning og utilstrækkelig ilt i blodet!

Hun fik topprioritet på hospitalet, men efter blot en time på skadestuen gik hendes hjerte i stå. Hun kunne ikke genoplives.

Obduktionen viste, at kvinden havde sepsis og Covid-19 ud over influenza.

Immunforsvaret var i rivende fart. Sepsisen blev opdaget for sent," sagde overlæge Benny Ståhlberg.

Hændelsen kom til offentlighedens opmærksomhed, efter at sagen blev undersøgt af relevante myndigheder for at identificere mulige fejl i sundhedssystemet .

Blandt andet blev der belyst mangler i dokumentationen om beslutningen om at sende kvinden hjem. Det bemærkes også, at akutmodtagelsen skulle have kontaktet intensivafdelingen tidligere, da hun ankom med ambulance.