Kvinde har barberet sig to gange om dagen i 10 år: Nu lader hun skægget gro

Foto: Privat

En 30-årig kvinder føler ikke, at hun har kunne være sig selv i mange år, men nu har hun ladet håret gro - og det er ikke det oven på hovedet.

30-årige Dakota Cooke opfatter sig selv som ikke-binær, hvilket vil sige, at hun ikke føler, at hun hører til hverken det ene eller det andet køn. 

Hun bruger godt nok stedordene hun/hende/hendes, men vil også gerne tiltales de/dem/deres, og når man ser hendes ansigt, lægger man formentlig mærke til, at hun har ét særligt kendetegn, som normalt hører til det mandlige køn.

Læs også

Kvinde kendt som 'kvinden med verdens største kinder' er uigenkendelig på billede taget for 6 år siden

Dakota gør dog alt, hvad hun kan for at vise, at det også er okay for kvinder at have det kendetegn. 

Det skriver The Daily Mail

Den unge kvinder, som til dagligt lever af at optræde i Las Vegas i USA, har nemlig usædvanlig kraftig skægvækst for en dame, og de første mange år af sit teenage- og ungdomsliv brugte hun lang tid hver dag på at barbere sig og få vokset sin hage, men nu er det slut. 

Foto: Privat

Faktisk fik Dakota sin første voksbehandling som 13-årig, da en bekendt påpegede den store hårvækst på den unge Dakotas hage, og siden barberede hun sig to gange om dagen i cirka 10 år, indtil hun en dag fik nok af at gemme sig selv af vejen og døje med usikkerhed og angst.

Sådan ser Dakota ud uden skæg / Foto: Privat

"Da jeg ramte puberteten som 13-årig, fik jeg vidst lidt ekstra," har Dakota forklaret og uddybet, at lægerne stadig ikke kan forklare, hvorfor hun har så voldsomt skægvækst. 

"Det startede ud som dun på mit ansigt, som blev længere og mørkere," har hun desuden forklaret og uddybet:

"En ven af familien pointerede det [...], så min stedfar tog mig med til lægen [...] og tog mig så med til frisørsalonen, hvor jeg fik min første voksbehandling nogensinde. Det var super utrygt [...]."

Foto: Privat

"Jeg voksede op i en periode, hvor kvinder med ansigtsbehåring blev stigmatiseret i en sådan grad, at kvinderne i frisørsalonen fortalte mig, at kvinder ikke bør have ansigtsbehåring," har Dakota forklaret og uddybet: 

"Det hang vidst fast hos mig, fordi i de næste 10 år faldt jeg ind i en spiral af skam, hvor jeg prøvede at gemme mit ansigt [...]."

Hun har desuden forklaret, at hun bøvlede med udslæt og ar efter de mange barberinger, som hun dog stoppede med i 2015, da en veninde opfordrede hende til at gro skægget ud og få arbejde i det cirkus, hvor hun selv arbejdet. 

Siden den dag har Dakota ladet sit skæg gro og brugt det både til at optræde med i cirkus og i forbindelse med shows i Las Vegas, men også til at lære andre kvinder (og mænd) om mangfoldighed og selvtillid. 

"Jeg havde meget angst [...] i starten, men det kom til et punkt, hvor jeg bare besluttede mig for at være ligeglad," har Dakota forklaret og uddybet: "I dag præsenterer jeg mig selv som 'Dakota; den skæggede dame'.

Læs også

Folk udvandrede fra biografsalen: Nu er scenen blevet til årtiets måske klammeste filmplakat

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip