Mand vælter en væg i sit hus: Han får et kæmpe chok da han ser hvad der er bagved

Skrevet af Nicolai Steinicke

48 uger siden

|

09/07/2023
Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I byen Derinkuyu i Tyrkiet var en mand ved at renovere sit hus i 1963, da han bemærkede, at mange af hans høns forsvandt.

Dagens topnyheder

Under ombygningen lagde han mærke til, at der var dannet en lille sprække i hans kælder, og hans høns forsvandt gennem den, for aldrig at vende tilbage.

For at finde ud af hvad der var inde bagved, valgte han at nedlægge en væg.

Det han fandt inde bag væggen, efterlod ham i chok.

Da han besluttede at finde ud af, hvor de skulle hen, gravede han lidt og gravede en indgang til en enorm underjordisk by.

Hans opdagelse var den første af mere end 600 indgange, som til sidst blev fundet inde i folks hjem, som fører til Derinkuyu underjordiske by.

Foto: A tourist map of Derinkuyu

Udgravningsarbejde afslørede et utroligt vidunder af teknik, et netværk af tunneler og shelters i 18 niveauer dybe, der gik ned 280 ft (85 meter), hvilket kunne holde op til 20.000 mennesker og deres husdyr sikret mod skader i en periode. Det skriver Unilad.

Denne enorme underjordiske by menes at have påbegyndt livet som et system af huler bygget tilbage 1200 f.Kr. af hettitterne til ly fra frygierne, som så til gengæld udgravede området yderligere og udvidede boligarealet, da de erobrede regionen.

I disse dage er den underjordiske by en turistattraktion, du kan dykke ned i, forudsat at du ikke er for klaustrofobisk.