Nu kan det være slut med årelang tradition: Vil forbyde at spise hunde

Foto: Shutterstock

Sker det, vil man bryde med en gammel tradition.

I Asien er der tradition for at spise mange forskellige dyr. Det gælder alt fra flagermuse til hunde.

Sidstnævnte spises i mange asiatiske lande, men nu kan der snart blive en mulighed mindre.

I Sydkoreas hovedstad, Seoul, vil man nemlig gøre det ulovligt at spise hundekød. Det skriver Metro.

Læs også

Sådan kan du spare næsten 1000 kroner om måneden på vand og varme med simpelt trick

Forbruget af den kontroversielle mad er allerede på vej ned i Sydkorea, men et forbud i hovedstaden kan være et stort skridt i retning af at stoppe praksis, mener man.

Et byrådsmedlem har foreslået et lovforslag for hele byen om at forbyde at spise kødet og 'fremme en hundevenlig kultur'.

Rapporter siger, at lovforslaget forventes at blive stemt om næste måned, med kampagnefolk, der håber, at det kan føre til et nationalt forbud, hvis det vedtages i Seoul.

Rådmand Yang Min-gyu, der repræsenterer det regerende Demokratiske Parti, siger, at "kulturen med at tænke på kæledyr som en del af familien er allerede blevet en verdensomspændende trend".

Spørgsmålet er kontroversielt i Korea, hvor mange af dem, der stadig spiser kødet, er ældre menneske, som også er fattige.

Tilhængere siger, at hunde ikke bør behandles anderledes end andre dyr, der spises i landet, og nogle mener, at hundekødssuppe vil opbygge udholdenhed og afkøle kroppen i den varme sommer.

Men kritikere peger på hundekødsindustriens 'brutalitet' og 'grusomhed'.

Nara Kim, en hundekødskampagneleder for Humane Society International/Korea, sagde:

“Dette foreslåede lovforslag sender et stærkt budskab til den nationale regering, ligesom dens egen taskforce samles for at overveje et landsdækkende forbud mod hundekød. Vi håber, at et forbud i Seoul vil bane vejen for en ende på den brutale hundekødsindustri i hele landet, i tråd med offentlighedens følelser og nationale og globale tendenser,” siger Nara og fortsætter:

“Vi hilser Seoul bys foreslåede lovforslag velkommen, der opfordrer borgmesteren til at udarbejde en plan for at forbyde forbrug af hundekød, og dens eksplicitte anerkendelse af, at alle hunde er elskede familiemedlemmer, som skal beskyttes mod den iboende grusomme hundekødsindustri. I takt med at ejerskab af kæledyr stiger eksponentielt i Sydkorea, så må vores ansvar for at beskytte dem mod grusomhed og udnyttelse også."

Læs også

Tidligere verdensstjerne i eksil: "Nu sælger jeg bøger og kører Uber"

 

 

Dagens Gossip