Populær influencer delte denne TikTok-video: Nu skal hun to år i fængsel

21/09/2023 16:04

Nicolai Busekist

Udland
Foto: TikTok/ @lilumekerji
Foto: TikTok/ @lilumekerji
Influenceren er siden blevet lagt for had.

Mest læste i dag

I marts delte TikTok-influenceren Lina Lutfiawati en video, som har vist sig at overtræde blasfemilovgivningen i Indonesien.

Den 33-årige selvidentificerede muslim er siden blevet fundet skyldig i at "opildne til had" mod religiøse mennesker, hvilket har ført til, at hun er blevet idømt to års fængsel samt en klækkelig bøde.

Ifølge Amnesty Internationals dokument om blasfemilove har Indonesien to artikler i sin straffelov, som vedrører blasfemi.

"Blasfemibestemmelserne i artikel 156 og 156(a) i straffeloven kriminaliserer 'enhver person, der offentligt udtrykker sine følelser eller engagerer sig i handlinger, der i princippet er fjendtlige og betragtes som misbrug eller ærekrænkelse af en religion, som omfavnes i Indonesien'," forklarer dokumentet ifølge Unilad.

Men hvad gjorde Lufiawati, som betragtes som ærekrænkelse af en religion?

Hun delte en video af hende, der spiser svinekød.

I marts rejste Lina Lutfiawati, der kan bryste sig af at have mere end to millioner TikTok-følgere, således til Bali, hvorfra hun delte en video af hende, som spiser svinekød.

Problemet er bare, at svinekød betragtes som haram i Islam. Koranen forbyder muslimer at spise det.

Til trods for dette, blev hun overmandet af en overvældende følelse af længsel, fordi hun sådan ønskede at vide, hvordan det smager.

Men efter at have delt sin video, har hendes seere bidt mærke i især én detalje.

Inden hun smager smaden, siger hun 'Bismillah', der oversættes til 'I Guds navn'. Og dét er ikke faldet i god jord.

Det kommer blandt andet til udtryk i de tusindvis af beskeder, der kritiserer hendes beslutning i kommentarfeltet.

I kølvandet på videoen er hun blandt andet blevet meldt til politiet for "bevidst at have spist svinekød som muslim".

I samme ombæring er der dog blevet sat spørgsmålstegn ved strafudmålingen, idet folk i landet, der er blevet fundet skyldig i korruption, har fået mildere straffe.

Ud over de to års fængsel er Lutifiawati blevet dømt til at betale en bøde på 16.245 dollars, som svarer til omtrent 113.000 kroner, og hvis hun ikke betaler bøden, kan hun blive idømt yderligere tre måneders fængsel.