Russisk parlamentsmedlem er vært på kontroversielt tv-show: Stem bøssen ud

Toppen af parlamentsbygningen i Moskva / Foto: Shutterstock

Et russisk tv-show handler om at identificere bøssen blandt otte mænd og stemme ham ud.

Det er ikke usædvanligt, at produktionsselskaber stuver et hold deltagere sammen i et hus, hvor de så skal udføre mærkelige opgaver eller lignende, alt imens kameraer fanger alt deres drama og sladder for at underholde seere. 

Det er faktisk opskriften på de fleste realityshows såsom 'Ex on the beach', 'Paradise' og gode gamle 'Big Brother', og det er selvfølgelig ikke anderledes i Rusland.

Læs også

Annette Heick fejrer Jesper: Deler dejligt morgenbillede

På russisk tv kan man for tiden se et show med otte deltagere, som bor sammen i et hus. Det usædvanlige er, at formålet med programmet er, at syv af mændene skal finde ud af, hvem af dem der er homoseksuel. 

Én af de otte mænd er nemlig homoseksuel, og det er de syv andres opgave at finde ud af hvem og stemme vedkommende ud af huset. 

Hvis det lykkes for de syv heteroseksuelle mænd at afsløre bøssen, vinder de to millioner rubler til deling, men hvis det lykkes bøssen at forblive 'under radaren', vinder han to millioner rubler til sig selv. 

Programmet har altså en meget kontroversiel handling og er også blevet kritiseret af flere udenlandske LGBT-organisationer. 

Det er endda det russisk parlamentsmedlem Vitalij Milonov - som er kendt for at være homofob og stå bag flere homofobiske love - der er vært på programmet. 

Milonov er i øvrigt medlem af Vladimir Putins parti. 

"At finde en homo i vores land er som at finde en fungerende McDonalds. De findes, men der er vældig få af dem, og ikke alle kender til dem," udtaler han blandt andet i starten af første afsnit af programmet. 

Senere i programmet udtaler han følgende til deltagerne, mens han kører fingeren over struben: "Jeg håber, at I hurtigt finder den homofile."

Første afsnit af programmet lå tidligere på YouTube, men er blevet fjernet "fordi den overtræder YouTube's politik om chikane og mobning."

Ifølge B.T. mener én ud af fem russere, at homoseksuelle skal udelukkes fra samfundet, og programmet er også allerede populært blandt den russiske befolkning.

Læs også

Havde sin 'snabel' på armen i seks år, fordi den faldt af: Nu er den endelig kommet på plads

 

 

Dagens Gossip