Sådan har Elizabeth Fritzl det i dag

Foto: Privat

Mange af os, husker denne forfærdelige sag. Elizabeth Fritzl var fanget i en kælder i 24 år, af sin egen far. De seneste 12 år, har hun lavet i frihed med en ny identitet.

Verden var i chok, da det kom frem, at østrigeren Josef Fritl havde låst sin datter Elisabeth inde i en kælder i familiens hus i Amstetten i Østrig.

I hele 24 år, uden at nogen opdagede det.

Da Elisabeh forsvandt i 1984, var hun 18 år gammel. Josef meldte hende savnet, og fortalte alle, at hans datter var stukket af til en religiøs sekt. Politiet har tilsyneladende ikke gjort sig de store anstrengelser for at forsøge at finde hende.

Læs også

Chokerende optagelser viser ‘spøgelse’ - Se når de tunge døre åbnes

Men hun var ikke stukket af, hun var låst inde i kælderen, bag otte låste døre. Der blev hun voldtaget mange tusinde gange af sin far. Voldtægterne førte til syv fødsler. Et af børnene døde, og under retssagen indrømmede Josef Fritzl, at han havde brændt liget.

Tre af de børn, Elizabeth ufrivilligt fik med sin far, dukkede pludselig op på dørtrinnet til Josef Fritzl og hans kone, da de var spædbørn. Der fulgte breve med børnene, hvor Elizabeth tilsyneladende forklarede, at hun ikke kunne tage sig af dem. I virkeligheden var det Josef selv, der havde skrevet brevene. De tre andre børn boede sammen med Elisabeth i fangekælderen.

Friheden kom i april 2008, da Elisabeths førstefødte, Kerstin, havde vejrtrækningsproblemer. Kerstin var dengang 19 år, mens Elisabeth var 42 år. Elizabeth tryglede sin far om, at lade sin datter komme på hospitalet. Kerstin blev endelig bragt til hospitalet. Her fortalte Josef personalet, at hun var hans barnebarn, Han holdte fast i historien fra 1984 og sagde, at han ikke vidste, hvor Kerstins mor, Elizabeth, var. 

Men da lægerne ikke kunne stille diagnosen på Kerstin, udsendte de en offentlig opfordring i medierne om, at Elisabeth måtte tage kontakt.

Det lykkedes hende endelig at overtale Fritzl til at slippe hende ud og lade hende gå på hospitalet med ham.

Foto: WHO

På hospitalet, og med garanti for, at hun aldrig skulle se sin far igen, fortalte Elisabeth den forfærdelige historie. Samme aften slog politiet til i Fritzls hus i Amstetten og fandt yderligere to børn indespærret i kælderen.

Under retssagen mod Josef Fritzl var mediepresset helt enormt. Men Elisabeth Fritzl undslap kameralinserne og har holdt lav profil hele tiden. I dag er hun 54 år og bor et ukendt sted med en ny identitet.

Elizabeth er nu gift og bor med sine børn i en lille by med under 2.000 indbyggere, i det nordlige Østrig. Det skriver Who.com.au.

Børnene er mellem 17-31 år. Byens navn og nøjagtige placering er hemmeligt. 

“Familien har det godt. De kommer ofte til min restaurant, og vi behandler dem, som vi behandler alle vores gæster. Alle i byen kender dem, de har det godt i deres liv”. Siger en lokal restaurant-ejer.

En anden beboer i byen fortæller, at de i betragtning af, hvad de har været udsat for, er meget sjove, glade og griner meget.

Læs også

Kvinde bliver bedste venner med måge og lukker den ind i lejligheden: Det kom hun hurtigt til at fortryde

 

Dagens Gossip