Se modig tv-vært sige op på live-tv

I går aftes var nyhedsudsendelsen på den engelsksprogede russiske tv-station RT noget anderledes end normalt. Nu går udsendelsen verden rundt.

Årsagen er den amerikanske tv-vært Liz Wahl, som skulle læse nyheder op i går aftes, men i stedet valgte tv-værten at sige op, mens kameraerne kørte.

LÆS OGSÅ: Advarsel: Her er indbrudstyvenes seneste trick

For åben skærm forklarer den modige tv-vært sagens kerne: Den tv-station hun arbejder for, RT, får økonomisk støtte af Rusland, hvilket er et levn fra tidligere, hvor tv-stationen var en del af det russiske tv-net. Men nu vil Liz Wahl ikke længere være en del af det setup.

- Det er derfor, at jeg personligt ikke kan være en del af et netværk, der er finansieret af den russiske regering, der hvidvasker Putins handlinger. Jeg er stolt af at være amerikaner og tror på at udbrede sandheden. Og det er derfor, jeg efter denne nyhedsudsendelse fratræder", forklarede Liz Wahl fra stationens base i Washington.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Liz Wahl er barnebarn af ungarnske flygtning, som flygtede fra den brutale sovjetisker undertrykkelse. Hun er datter af en krigsveteran og danner par med en læge, der via sit arbejde på en militærbase hver dag ser, hvordan folk betaler den ultimative pris.    

FÅ HELE HISTORIEN OG SE NYHEDSINDSLAGET HER:

 

Dagens Gossip