Solgte Kia med 10 års garanti: Det kom forhandleren til at fortryde

Skrevet af Henrik R

16/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En bilejer har fået usædvanligt meget for pengene, da vedkommende købte en bil af mærket Kia med 10 års garanti.

Dagens topnyheder

Det er ikke usædvanligt, at man kan få en del års garanti på fabriksnye biler, da biler sjældent går i stykker, før de har kørt på den anden side af 2-300.000 kilometer. 

Derfor kan man for eksempel få syv års garanti på alle Kias biler i Danmark, og i USA gav bilmærket faktisk engang 10 års garanti på fabriksnye biler, men det er nok et tilbud, som de har valgt at genoverveje.

Én bilejer fik nemlig usædvanligt meget for pengene, da vedkommende købte en Kia Sorento i 2012. 

Det skriver The Drive ifølge det danske bilmagasin Boosted

I løbet af de efterfølgende 10 år nåde ejeren nemlig at køre næsten én million kilometer, og det siger sig selv, at det krævede nogle reperationer. 

Faktisk formåede den glade Kia-ejer blandt andet at få hele 203 olieskift og ni nye motorer installeret i bilen helt uden at betale én eneste krone - garantien dækkede nemlig. 

Det vil sige, at bilen kun har kørt cirka 108.000 kilometer pr motor, der har været i den, og man må altså sige, at Kia-ejeren nok har været rimelig glad for garantien, da det ellers havde været en usædvanlig dyr fornøjelse at holde bilen ved lige. 

Udover de mange olieskift og nye motorer har garantien nemlig også dækket hele 20 skylninger af gearkassen og fire helt nye gearkasser, hvilket også er usædvanligt mange - selv i forhold til bilens antal kørte kilometer. 

En mekaniker, som arbejder på værkstedet, der har serviceret bilen, har forklaret, at det formentlig skyldes, at ejeren af bilen i den grad udnyttede garantien og derfor kørte virkelig meget og behandlede bilen virkelig dårligt. 

En strategi, som har kostet Kia en del penge, givet værkstedet en masse at lave og måske fået bilproducenten til at genoverveje længden på garantiperioden.