Tiden løber ud: Politiet har kun 11 uger til at finde forsvundne Maddie

Ane Sørensen

366 uger siden

|

17/07/2017
Udland
Madeleine McCann Foto: Polfoto
Madeleine McCann Foto: Polfoto
10 år efter Madeleine McCann forsvandt leder politiet stadig efter hende. Men nu er tiden ved at være løbet ud.

Dagens topnyheder

Om 11 uger - i slutningen af september måned - løber politiet tør for de penge, som de har fået i tilskud til deres eftersøgning af Madeleine McCann.

De britiske myndigheder gav politiet et tilskud på 85.000 pund (det svarer til knap 720.000 danske kroner), så de kunne forlænge den omfattende eftersøgning. Men nu er det altså ved at være slut med finansieringen.

Det skriver britiske Mirror.

Artiklen fortsætter under billederne.

Foto: Polfoto

Foto: Polfoto

På trods af dette er politiet dog stadig fast besluttede på at finde den forsvundne pige:

- Efterforskningen fortsætter med fokus og beslutsomhed. Den er ikke under nedtrapning, den er ikke gået i stå. Den er stadig i gang, siger en talsmand for Scotland Yard til The Sun.

Treårige Madeleine McCann forsvandt fra familiens ferielejlighed under en ferie i Praia da Luz i Portugal den 3. maj 2007. 

Artiklen fortsætter under billederne.

Foto: Polfoto

Foto: Polfoto

Maddies forældre Gerry og Kate McCann håber stadig, at efterforskningen vil give dem de svar, som de har ventet på i et helt årti. Men efterhånden har de også tilpasset sig livet som en familie med fire medlemmer med deres tvillinger:

- Et af vores mål - udover åbenlyst at finde Madeleine i sidste ende - var at sikre os, at Sean og Amelie har et meget normalt, lykkeligt og tilfredsstillende liv. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at sikre det, siger Kate McCann og tilføjer:

- Begivenheder som denne forårsager åbenlyst en voldsom reaktion, mange traumer og uligevægt. Men i sidste ende bliver du nødt til at fortsætte, især når der er andre børn involveret.

Foto: Polfoto

Politiet har mødt kritik fordi, de angiveligt kun har været i Portugal to gange i løbet af det forgangne år. Ordensmagten har dog svaret igen på kritikken og hævdet, at de ikke behøver at være i Portugal, for at kunne efterforske sagen. 

Selvom det er 10 år siden, at Madeleine McCann forsvandt, er der ifølge politiet stadig væsentlige eftersøgningsmuligheder.

Det udtalte politikommissær Mark Rowley i forbindelse med 10-års dagen for Madeleine McCanns forsvinden:

- Vi har nogle idéer om, hvad der er de mest sandsynlige forklaringer og forfølger disse.

Tidligere efterforsker: Jeg ved, hvad der skete med Maddie