Tog på hospitalet med smerter: Lægerne gjorde overraskende fund i numsen

Foto: International Journal of Surgery Case Reports

Et alternativt forsøg på behandling af hæmorider, som ikke var der, gjorde forleden, at en mand måtte gennemgå en syv timer lang operation for at få fjernet et stort fremmedlegeme fra sit anus.

Læger og sygeplejersker, som arbejder på skadestuer, oplever ofte mange mærkelig ting. 

Oftere end man tror, oplever de patienter, som har en eller anden form for fremmedlegeme siddende i en kropsåbning.

Læs også

Peter Mygind jubler over stor nyhed: "Jeg er så lykkelig over det"

Det skete for eksempel da en 30-årig mand "ved et uheld" fik en fisk op i numsen, eller da en anden mand "gled og faldt" ned på en 17 centimeter stor patron, som røg op i hans numse. 

Da en 51-årig mand forleden besøgte skadestuen på 'Princess Basma Teaching Hospital' i Jordan, var der også tale om problemer med ting i anus.

Den 51-årige mand, som ankom på skadestuen midt om natten, havde nemlig store smerter, fordi han havde 'mistet' en stor plastikkugle oppe i sin endetarm. 

Det skriver BT

Hans forklaring på, hvordan plastikkuglen var endt deroppe var, at han skulle bruge den til at bekæmpe hæmorider. 

"Patienten fortalte, at han havde sat en plastikkugle op i anus to dage før, at han kom ind på hospitalet. Ifølge patienten og hans kone blev bolden skubbet ind for at behandle mandens hæmorider," står der således i en undersøgelse af hændelsen

Manden fortalte ifølge lægerne, at han selv havde forsøgt at få plastikkuglen ud med "en skruetrækker og en ske," men det var simpelthen ikke muligt. 

Da lægerne undersøgte manden, kunne de se, at han havde nogle rifter rundt om anus, men ellers var der ingen tegn på plastikkuglen. 

Ved at stikke fingre op i anus kunne en læge dog konstatere, at der helt sikkert var et stort fremmedlegeme i mandens anus, og det blev endda konstateret, at manden ikke havde nogle hæmorider.

Om de aldrig havde været der, eller om 'behandlingsmetoden' havde virket vides ikke.

Foto: International Journal of Surgery Case Reports

Lægerne tog et røntgenbillede af mandens underliv for at vurdere situationen og valgte at forsøge at "smøre kuglen ud," hvilket dog mislykkedes.

Foto: International Journal of Surgery Case Reports

Det endte derfor med, at manden måtte igennem en syv timer lang og kompliceret operation, som flere gange stødte på komplikationer. 

Operationen indebar blandt andet et 10 centimeter langt snit i maven, som var nødvendigt for at give lægerne adgang til at forsøge at skubbe bolden tilbage ud gennem endetarmen. 

Det var dog ikke muligt, og de endte derfor med at fjerne den via ryggen og blev nødsaget til at lave en kolostomi, så manden altså fik en stomipose.

Læs også

Videnskabsmand forklarer: Dette er inde i hovedet på folk, der hævder at have set en UFO

 

 

 

 

Dagens Gossip