Ung pige kidnappet i 2017 bliver fundet takket være Netflix-serie

26/05/2023 14:05

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Facebook
Foto: Facebook
I juli 2017 forsvandt en 9-årig pige.

Mest læste i dag

En ung piges forsvinden i 2017 trak overskrifter verden over.

Hun blev kidnappet af sin mor i juli 2017, er blevet fundet takket være hendes optræden i Netflix' genudgivelse af Unsolved Mysteries.

National Center for Missing and Exploited Children meddelte, at Kayla Unbehaun, som var ni år gammel på tidspunktet for bortførelsen, har været placeret i Asheville, North Carolina.

Hendes mor, Heather Unbehaun, anklaget for hendes kidnapning i 2017 fra South Elgin, Illinois, blev arresteret.

Kidnappet af sin mor

Kayla var kun ni år gammel, da hendes mor tog hende.

Ifølge lokale rapporter gik Kaylas far for at hente sin datter hos hendes mor den 5. juli, men kunne ikke finde Kayla. Heather pakkede efter sigende sin bil den 4. juli og kørte afsted med Kayla.

Siden hendes forsvinden har National Center for Missing and Exploited Children delt et billede af en ni-årig Kayla og et billede af aldersudvikling online. En Facebook-side blev oprettet for at øge opmærksomheden, og de offentliggjorde en gang imellem en artikel om hendes forsvinden i de lokale nyheder.

Kaylas sag optrådte også i Netflix' genudsendelse af Uløst mysterium, og det var hendes optræden i programmet, der førte til hendes redning.

"Uløste mysterier" på Netflix

Ifølge WSOC-TV så en butiksejer, der for nylig så et afsnit af serien, Kayla og ringede til politiet.

Myndighederne arresterede Heather og tog derefter Kayla, nu 15, i beskyttende varetægt.

"Jeg er begejstret for, at Kayla er hjemme i sikkerhed. Jeg vil gerne udtrykke min taknemmelighed til South Elgin Police Department, National Center for Missing & Exploited Children og alle retshåndhævende myndigheder, der har hjulpet med hendes sag. Jeg vil også gerne takke alle følgere af "Bring Kayla Home" Facebook side. 

“De har været med til at holde hendes historie i live og spillet en rolle i at sprede bevidstheden. Vi beder om privatlivets fred, når vi lærer hinanden at kende igen og sejler gennem denne nye begyndelse," sagde Kaylas far i en erklæring.

Heather er i øjeblikket på $250.000 kaution og afventer udlevering til Illinois.