Derfor bliver fersken- og aubergine-emojis forbudt på Facebook og Instagram

Foto: Shutterstock

Det er sjældent, at brugerne rent faktisk taler om frugt, når der bliver sendt ferskner og auberginer frem og tilbage mellem brugere på Facebook og Instagram. Derfor har Facebook og Instagram opdateret deres retningslinjer for brug af emojis.

Hvis en bruger benytter de to emojis som antydning af noget seksuelt, vil den pågældende bruger få en advarsel og det vil blive antaget som en seksuel opfordring. 

Facebook og Instagram forbeholder sig retten til at fjerne opslag med emojis, der på den eller anden måde kan virke seksuelt stødende på andre. Historisk har auberginen (penis) og fersknen (numse) haft seksuelle konnotationer og bruges derfor ofte til at tillægge et budskab seksuelle undertoner. Det vil Facebook og Instagram nu sætte en stopper for. 

Instagram fortæller til New York Post, at de ikke forbyder emojien i sig selv, men de forbyder de seksuelle undertoner, som brugen af dem i visse sammenhænge indikerer. Brugere, der gentagne gange forbryder sig mod retningslinjerne kan få karantæne eller få sin bruger slettet. Hvordan Facebook og Instagram vil håndhæve disse regler, udtaler de sig ikke om.

Ligeledes vil alle links til hjemmesider med pornografi fremover være strengt forbudt, og en bruger, der poster sådanne links, vil blive slettet. 

Billeder på Instagram, der bruger emojis til at dække for nøgenhed, f.eks. en brugers brystvorter, vil også fremover være forbudt. Overtrædelse af disse retningslinjer vil på samme måde som seksuel brug af emojis give karantæne eller i sidste instans få brugeren slettet.

Læs også

Nyt tv-program søger danskere der ikke kan synge

 

Dagens Gossip