Dette specielle træ har været anholdt i 125 år: Årsagen er hysterisk morsom

Skrevet af Kamille Isaksen

05/02/2024
Foto: Youtube
Foto: Youtube
Træet er lænket fast med kæder, så det ikke går nogle steder.

Mest læste i dag

Som politibetjent er man klar over, at alle dage ikke er ens, og man skal altid være klar til at møde anderledes udfordringer. 

Men lige netop denne situation er nok en, som en politibetjent hverken har stået i før eller siden hændelsen.

I hjertet af Peshawar, Pakistan, står et træ som ingen andre – et træ med en historie så unik, at den overskrider grænsen mellem det utrolige og det absurde.

Kendt som The Chained Tree, har denne botaniske fange været i 'arrest' siden 1898, takket være et møde med en britisk officer, der besluttede, at træet skulle lære en lektie i god opførsel.

Historien tager sin begyndelse for 125 år siden i Landi Kotal, nær Torkhan-grænsen, hvor en beruset britisk officer ved navn James Squid gjorde noget bemærkelsesværdigt.

I en tilstand af spirituel forvirring overbeviste Squid sig selv om, at træet havde til hensigt at stikke af fra ham. Som straf for sin formodede flugtforsøg blev træet beordret lænket og anholdt af Squid.

I dag bærer træet stadig kæder som bevis på sin unikke fortid, og en plakette ved siden af fortæller den utrolige historie for forbipasserende turister.

"JEG ER ANHOLDT," proklamerer plaketten, der skildrer den nat, hvor officer Squid, i en tilstand af dyb alkoholpåvirkning, tog fejl af træets ro og beslutsomhed for et flugtforsøg.

Mens The Chained Tree står som en kilde til munterhed for turister, der besøger Khyber Rifles Officers Mess på Landi Kotal Way, bærer det en dybere betydning for lokalbefolkningen. For dem symboliserer træet det britiske styres undertrykkelse og deres vilje til at straffe enhver, der dristede sig til at modsætte sig deres regering.

Denne bizarre episode er blevet et vartegn for området og trækker turister til et ellers stille hjørne af Peshawar. Langt fra at være en simpel kuriositet, repræsenterer Peshawars lænkede træ et levende vidnesbyrd om historiens sære vendinger. Det minder os om, at nogle gange kan virkeligheden overgå selv den vildeste fantasi, især når den involverer en beruset officer og et helt uskyldigt træ.