Glædeligt gensyn: ’De sjældne danskere’ vender tilbage

Lasse Lundberg Andreasen/TV 2

Torsdag den 25. februar vender fem af Danmarks sejeste børn tilbage på tv-skærmen, når TV 2 endnu engang fyrer op for ’De sjældne danskere’.

Det charmerende og hjertevarmende program, hvori seerne har kunne stifte bekendtskab med en række børn med meget sjældne diagnoser, vender nu tilbage – det skriver SE og HØR.

Og der er ifølge mediet både tale om nytilkomne og gamle kendinge med i programmet, der vil følge de i alt fem børn, i deres liv.

Her er listen af de fem medvirkende, fra venstre til højre.

 

Læs også

Badehotellet-stjerne kommer med afsløring: Det er første gang

Når seerne for første gang møder Theo, er han otte år gammel. Han lider af Treacher Collins syndrom, hvilket medfører deformiteter i ansigtet. Theo tager det dog i stiv arm, og på trods af at have flere store operationer hængende over hovedet, holder han humøret og energien helt i top.

 

Niels er tre år gammel, når seerne for første gang introduceres for hans charme. Den lyshårede dreng lider af Oliver Adams syndrom, hvilket betyder at han er født med meget små fingre, og mangler den ene del af sin fod, hvorfor han benytter sig af en protese. Men mon ikke alle seere hurtigt er klar over, at det ikke skal holde Niels tilbage.

Nalina vandt på rekordtid alle danskeres hjerte, og hun vil igen medvirker i programmet, i selskab med sin lillebror Noor. De to er henholdsvis seks og to år, da programmet blev filmet, og de er begge født med Sticklers syndrom, hvilket ofte fører anderledes ansigtsbygning og meget dårligt syn med sig. Nalina og Noor får nok på ganske kort tid, overbevist seerne om, at livsglæde overvinder dårligt syn til enhver tid.

Sidst men bestemt ikke mindst, er programmets ældste deltager den 13-årige Hjalte. Den unge mand lever et yderst aktivt liv, med bordtennis tre gange om ugen, og en inderlig drøm om at kunne blive professionel en dag. Hjaltes dværgvækst og smalle luftveje skal på ingen måde stoppe ham, i jagten på sin store drøm.

Programmet kan for første gang ses på TV 2, den 25 februar.

Læs også

Lise Nørgaard flytter på plejehjem

 

 

Dagens Gossip