Han er sønderknust, da hjemløs kvinde indrømmer, hvad hendes madpenge går til at købe hver dag

03/12/2023 16:00

Henrik R

Underholdning
Foto: Privat
Foto: Privat
Forretningsmanden begyndte at spise hver dag med en hjemløs kvinde tæt på sit kontor. Intet kunne have forberedt ham på, hvad hun en dag afslørede hen over frokosten.

Mest læste i dag

Greg Smith arbejder i den indre by i Orlando i Florida, USA. Han er forretningsmand og har jakkesæt på.

Derfor er han vant til, at hjemløse og tiggere beder ham om penge - formentlig fordi han ser ud, som om han har en del.

Han blev af samme årsag noget forbløffet, da en ny kvinde dukkede op på hans rute til arbejde. Amy Joe var anderledes. Hun bad nemlig aldrig om penge. Hun smilede bare og sagde:

"Godmorgen, hr. Hav en god dag."

En dag besluttede han sig for at invitere den venlige kvinde på frokost. De talte sammen, og Amy Joe fortalte ham lidt om hendes liv. De begyndte at spise frokost sammen fast hver tirsdag. Og så en dag kastede Amy Joe en “bombe”.

"Hun kan ikke læse. Any ryger eller drikker ikke, har ikke nogen stofafhængighed eller noget af den slags. Hun har simpelthen aldrig haft nogen, der kunne lære hende at læse. Hun fortalte, hvor svært det er for hende at finde arbejde, når hun ikke kan læse. Hun fortalte, at alle penge hun kan få ved tiggeriet, går til at få fat i biblioteksbøger, som hjælper med læselæring, i stedet for at købe MAD. Det knuste mig! Hun vil hellere lære at læse for at finde et arbejde end spise!!!," lyder det fra Greg Smith.

Privatfoto

Derfor har de besluttet at udvide frokostordningen. Ikke alene spiser de sammen hver tirsdag. De læser også sammen, og Amy Joe øver sig alene resten af ugen.

"Jeg ville dele dette, fordi det måske kan medføre at nogen hjælper en anden person. Der er mange mennesker derude ligesom Amy Joe. Ikke alle er sultne og hjemløse. Nogle kan være din familie eller venner. Jeg har været heldig nok i min økonomiske situation, at jeg kan tage mig af Amy Joe, så det er, hvad jeg vil gøre," siger han. 

Greg Smith har skrevet ind til Facebook-siden Love Really Matters, som har delt hans historie.