4 grunde til hvorfor det er sundt for dig at græde

Så er der godt nyt til alle, der har let til tårer.

Hvor mange gange har man ikke hørt: "Bare græd, kom af med det hele, så har du det meget bedre bagefter”. Og der er faktisk noget om snakken.

For udover at gråden giver en følelsesmæssig frigørelse, fordi du enten er ked af det, vred eller måske faktisk glad, så er græderiet også godt for dit helbred.

Læs også: Når du har læst dette, smider du aldrig dine avokadosten ud igen

Så når undersøgelser viser, at kvinder indtager en klar første plads, når det kommer til at græde, i forhold til mænd, er det faktisk ikke så dårligt for de følsomme kvinder.

Hunkønsvæsener har i gennemsnit våde øjne 47 gange om året, mens tallet er nede på syv gange for mænd, ifølge Netdoctor.

Nedenfor ses fire grunde til, hvorfor det er sundt for dig at græde:

Læs også: 5 ærlige mænds mening om at se deres koner føde

1. Fjerner giftstoffer. Tårer hjælper os med at slippe af med giftstoffer. Når man græder skyller tårerne nogle af de kemikalier væk, der bygges op, når man er følelsesmæssigt stresset.

2. Sænker dit blodtryk. Din gråd kan både sænke dit blodtryk og din hjertefrekvens, viser en undersøgelse, hvor man undersøgte folk, der havde undergået intens terapi, hvor de havde grædt en del.

Læs ogsåEkspert advarer efter babys tragiske død: Begå ikke denne fatale fejl på badeværelset

3. Det gør dig gladere. Det er vigtigt, at du græder, når du føler trang til det, fx når du er dybt ulykkelig. På den måde føler du alle følelser, ikke bare de glade af slagsen. Det betyder, at du kan sætte pris på at være glad og virkelig nyde en god stund. 

4. Renser dine øjne. Dine øjne vil takke dig for at græde, for øjnene har brug for konstant smøring for at holde støv og bakterier ude. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip