Afsløring: Her er de seks største hemmeligheder bag evig kærlighed

Det kan være svært at tro på evig kærlighed i et forhold. Men her er alligevel seks hemmeligheder bag livslange forhold, som støttes af forskerne.

Kærlighed, der varer evigt.

I et samfund, der udvikler sig hvert sekund, og hvor skilsmisseraterne efterhånden følges ad med antallet af nygifte par, kan det være svært at forestille sig, at den slags kærlighed findes.

Men måske er evigtgyldig kærlighed slet ikke så uopnåeligt, som vi er vokset op med at tro.

LÆS OGSÅ: Disse seks flirtefejl skal du ikke begå

Forskning viser nemlig, at romantisk kærlighed godt kan vare ved.
Og den viser også, at det stadig er det, vi stræber efter, trods et stadig mere kynisk samfundssyn på kærligheden.

En undersøgelse viser, at 91 procent af kvinderne og 86 procent af mændene aldrig kunne drømme om at blive gift med nogen, som besidder alle de kvaliteter, de leder efter i en partner, hvis de ikke er forelsket i personen.

I videnskabens verden siger man, at kærlighed, og i særdeleshed den, der varer ved, er det “mest undersøgte og mindst forståede område i psykologien”.

LÆS OGSÅ: Det tog fire år for denne mand at fri til sin kæreste - se her hvorfor

Uanset hvad er der ingen tvivl om, at kærlighed er sundt, både for vores fysiske og vores psykiske helbred.

Dagens.dk samlet en liste med seks hemmeligheder bag den vedvarende kærlighed. De bliver alle bakket op af videnskaben.

Livslang kærlighed ER muligt
På trods af høje skilsmisserater ægteskabelig splid, så er alt ikke bare håbløst. En undersøgelse af par, der har været gift i ti år viser, at 40 procent af dem erklærede, at de var “meget intenst forelskede” I samme undersøgelse med par, der havde været gift i 30 år eller mere, sagde 40 procent af kvinderne, og 35 procent af mændene, også, at de stadig var meget forelskede

Denne undersøgelse bakkes desuden op af en neurovidenskabelig undersøgelse, der har sammenlignet par, som har været sammen i mange år, med nyforelskede personer. Det viste sig, at hjerneaktiviteten i begge grupper var meget ens.

Ikke alene er evig kærlighed altså mulig; Det er også muligt at forblive forelsket i hinanden.

LÆS OGSÅ: Det er ikke nok at sige ’Jeg elsker dig’

Evigt forelskede par er evigt “blinde af kærlighed”

Når du er nyforelsket, har du tendens til at forgude den person, du har kastet din kærlighed på. Han er den mest vidunderlige, attraktive, klogeste og fuldendte person, der har sat sine ben på jorden, hvis man spørger dig.

Efter et stykke tid ryger din nye partner formentlig ned af den piedestal, du har sat ham på. Men de par, der er sammen i rigtig mange år, formår faktisk at beholde de skyklapper på, som forelskelsen har spændt på dem fra første færd.

Det viser en undersøgelse fra universitet i Geneve.

De prøver hele tiden nye ting sammen

Kedsomhed er en af de største dræbere for et forhold. Derfor finder succesfulde par hele tiden måder, der får forholdet til at forblive interessant.

En undersøgelse fra Psychology Today viser, at de par, der oplever den allermest intense kærlighed i deres forhold er dem, der er mest tiltrukket af hinanden, både fysisk og emotionelt, og det er samtidig også dem, der ynder at finde nye, udfordrende “selvudvidende” aktiviteter at foretage sig sammen.

LÆS OGSÅ: Udsendt soldat havde hjemve - Opkald til konen blev hans død

De bevarer friheden i forholdet

At være nødlidende er den største klods om benet evigt begær.
Esther Perel, der forfatter til bogen ‘Mating in Captivity’, spørger på Ted.com:

- Hvorfor viskes det seksuelle begær ofte ud, som tiden går, selv i kærlighedsfyldte forhold?

Pejler man efter sikkerhed, tryghed og stabilitet i et forhold, kan det altså hurtigt lægge en dæmper på den erotiske gnist, forklarer Esther Perel videre.

Men lykkes det for parret at bevare den individuelle frihed, hvor de deltager i hver deres aktiviteter, som de hver især er gode til, så kan de blive ved med at at se hinanden i et evigt-nyt lys.

En stærk passion for livet skal følge med i forholdet

Adskillige psykologer påpeger, at et stærkt livsbegær hjælper til at bevare lidenskaben i et forhold.

LÆS OGSÅ: Kvinde finder gammelt kærlighedsbrev og opsporer afsenderen

Et universitetsstudie fra 2012, som har ledt efter livskvaliteter i længerevarende forhold, er nået frem til, at de personer, der går ind til alle livets udfordringer med spænding og optimisme har større chance for at få succes med romantiske forhold.

Forholdet er en fælles rejse mod selvrealisering

Nogle individer ser ægteskabet som en vej til at opnå sikkerhed og tryghed.

Men de, der søger ægteskabet for at opnå en højere grad af selvrealisering, har virkelig fat i noget.

Sådan et ægteskab er langt mere tilfredsstillende for begge parter, men det kræver også, at begge skal investere både tid og energi i forholdet, for at det kan blive succesrigt.

- Gennemsnitsægteskabet er i dag svagere end ægteskab i gamle dage. Det er både hvad angår tilfredsstillelse, og hvad angår skilsmisseraterne. Men de bedste ægteskaber i dag er meget stærkere, når det kommer til tilfredsstillelse og personlig velvære, end det var tilfældet i de bedste ægteskaber i gamle dage, siger Eli J. Finkel, som er professor ved Northwestern University.

LÆS OGSÅ: Din stemme afslører om du er forelsket

I stedet for at ville have ægteskabet til at opfylde vores basale behov for overlevelse og samvær, ser vi det nu som drivkraften for selvrealisering, forklarer professoren.

Det syn på ægteskabet kan hjælpe kærligheden med at vare ved, så længe begge parter er villige til at lægge flere kræfter i forholdet. 

 

Dagens Gossip