Denne ene ting leder kvinder efter hos en partner - og det er ret mærkeligt

Skrevet af Ane Sørensen

22/05/2017
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En ny undersøgelse afslører, at kvinde leder efter en partner, der minder om et familiemedlem. Og nej - det er ikke deres far.

Dagens topnyheder

Det har længe været en velkendt påstand, at mænd foretrækker kvinder, der minder om deres mor, mens kvinder leder efter en mand, der minder om deres far.

Nu er forskere ved Northumbria University i Newcastle i England imidlertig nået frem til en anden konklusion, når det kommer til, hvilken type mand, kvinder er på jagt efter. Det skriver Inderpendent.

Ifølge et nyt studie så leder kvinder nemlig efter en partner, der minder dem om deres bror - i hvert fald når det kommer til udseende.

I studiet har man bedt en række kvindelige forsøgspersoner om at kigge på et billede af en tilfældig kvindes bror.

Herefter blev de bedt om af kigge på billeder af fire mænd, hvoraf den ene var kvindes partner.

Ud fra billederne skulle forsøgspersonerne gætte hvilken af de fire mænd, der var kvindens kæreste, samt hvilken af de fire mænd, som ifølge dem lignede broderen mest.

Konklusionen på studiet var, at langt størstedelen af de kvindelige forsøgspersoner så en lighed mellem kvindes bror og kvindes partner. De mente altså, at manden der ligende broderen mest, også var hendes partner.

Dette har fået forskerne til at konkludere, at kvinder sandsynligvis foretrækker mænd, som deler fysiske træk med deres bror.

Forskningsleder Tamsin Saxton forklarer:

- Vores studie er ikke nødvendigvis gældende for alle kvinder, men vi er nået frem til, at det ikke bare skyldes tilfældigheder, at partneren ligner kvindes bror, lyder det.

På Dagens.dk har vi tidligere skrevet om, hvad kvinder foretrækker ved en mand.

I en tidligere artikel har psykologen Diana Kirschner, på baggrund af forskning i sunde forhold, listet forskellige karaktertræk op ved mænd, som kvinder finder særligt attraktive.

Her gør særligt seks punkter sig gældende:

1) Han skal være omsorgsfuld

2) Han skal være en gentleman

3) Han skal være hygiejnisk

4) Han skal lytte i stedet for at ordne

5) Han skal give komplimenter

6) Han skal kigge os i øjnene

Og er du i det frække hjørne, så foreslår vi dig også at læse om den beskidte sexfantasi du bør udleve - ifølge dit stjernetegn