Derfor er Red Bull og vodka en dårlig ide

Skrevet af Lotte Sørensen

|

13/09/2013
Videnskab
Vodka Red Bull
Foto: Shutterstock
Det er psykologi-professor Peter Miller, der skriver i tidskriftet British Medical Journal, at forskning på området ikke tager højde for virkeligheden.

Dagens topnyheder

Når forskere har testet effekten af den populære blanding af vodka og energidrik, især Red Bull, har man af etiske årsager kun givet forsøgspersonerne en enkelt genstand, svarende til en kop stærk kaffe. Men virkelighedens forbrugere giver den gas og drikker op til flere drinks på en aften i byen, og forsøgene kan derfor slet ikke overføres på virkeligheden.

Læs også: Fire unge indlagt: 22-årig uddelte drik med fælgrens

Statistik tyder ifølge Peter Miller på, at de, der drikker vodka blandet med energidrik har tendens til at drikke mere og i længere tid, har tendens til at opføre sig voldeligt, komme til skade og køre bil med alkohol i blodet.

Professoren mener desuden, at de forskere, der siger, at Red Bull med alkohol ikke er farligt, i høj grad får penge af energidrik-giganten. Blandt andet peger han på, at de forskere, Red Bull godt kan lide, får sponsoreret ture til medicinske konferencer, så de kan sprede deres budskab. Og på disse konferencer kan de være svært for kolelgerne at gennemskue, hvem der støtter hvem.

Læs også: Pas på lokkende tilbud om gratis Red Bull på Facebook

- Jeg siger ikke, at der er et afslappet forhold her, blot at der er en forbindelse (mellem Red Bull og de positive forskere, red.), siger Peter Miller ifølge Daily Mail.

Følg Dagens.dk på Facebook - gratis nyheder hver dag